– Største hinderet var Moss FK

Sarpsborg 08 slo Vålerenga 0-3 på VIFs nye stadion på Valle onsdag kveld. Tidligere MFK-spillere Amin Askar og Tobias Heintz skal dermed spille cupfinale på Ullevål første helga i desember. Og tidligere MFK-trener Geir Bakke skal lede laget.

Både Askar og Heintz spilte fra start i semifinalen. Torsdag kveld spilles den andre semifinalen mellom Molde og Lillestrøm.

Amin Askar har spilt 100 kamper for Moss FKs a-lag og scoret 18 mål. I vår og sommer var Askar med på MFK-trening ved flere anledninger. Det var aldri snakk om en overgang, han trente med MFK da han var hjemme på ferie fra Tyrkia hvor han spilte til og med sommervinduet. Da gikk han til Sarpsborg 08 hvor han har vært tidligere. Og nå skal han altså spille cupfinale.

Tobias Heintz ble tidlig sett på som et stort talent og dro fra Moss FK allerede som 14-åring.

Revansjelysten
Amin Askar beskriver hvordan det er å skulle spille cupfinale.

– Det blir kult å spille NM-finale igjen. Jeg er veldig revansjelysten etter sist finale så jeg er takknemlig for å få en ny mulighet, sier Askar.

Han mener nervene var avgjørende for seieren i semien.

– Vi vant fordi vi er et bedre lag og fordi vi ikke lot oss prege nevneverdig av anledningen, avslutter mossingen.

Enorm glede
Geir Bakke har erfaring fra cupfinaler tidligere. Han ledet Sarpsborg 08 i 2015 og har vært med i cupfinalen som en del av trenerteamet i både Molde og Vålerenga. Nå får han altså mulighet igjen. Bakke sier det var enorm glede etter seieren over VIF.

– I cupen er det alltid sånn at har du først kommet til semifinalen så begynner det å bli høy puls fordi det ligger så mye i potten. Så det var en enorm glede å vinne på onsdag. Det gjelder både spillerne, klubben og ikke minst supporterne. Det er viktig for merkevaren, produktet og klubben. Og det er ikke minst viktig for å få byen til å samle seg, sier Bakke.

Husker ennå 81 og 83
Den tidligere mossetreneren mener cupfinale er noe en hel by husker.

– I Moss snakker folk ennå om cupfinalene i 81 og 83, noe som var med på på å sette Moss på kartet. Fotballen kan være massiv med tanke på forbrødring og det å samle befolkningen. Og det er jo dét fotballen er til for – å begeistre og samle lokalsamfunnet. Engasjementet går jo på tvers av egentlig alle aldre og yrker. Byene i Østfold er arbeiderbyer og fotballen er tufta på solidaritet, derfor tror jeg suksess innenfor fotball slår så sterkt ut som i Sarpsborg og Moss. Det bør også være en stolthet i hele Østfold når man har et lag som hevder seg høyt oppe i norsk fotball. Akkurat nå er det Sarpsborg, men det var jo gøy med FFK og MFK da de var på topp, fortsetter han.

MFK var den vanskeligste kampen
Det ble til slutt en komfortabel seier over Vålerenga på Valle onsdag kveld. Bakke mener det største hinderet kom allerede i 2. runde, mot Moss FK.

– Vi har alltid tatt cupen veldig på alvor med gode forberedelser. De fire siste årene har vi kommet til kvartfinale, finale, semifinale og nå finale igjen. I Norge har vi cupen og serien, i cupen er det mulig å nå minst kvart’n hvis man er på og har litt marginer, da er du plutselig bare to kamper unna en finale. Den vanskeligste kampen på reisen vår i år var MFK borte. Vi pleier ikke å slippe til så mange sjanser, men i den kampen gjorde keeperen vår flere meget gode redninger. Ellers kunne det fort vært over allerede der. MFK gjorde en meget god kamp med mange strenger å spille på, både bakrom, mellomrom, fart, duellkraft og ikke minst mye erfaring. Jeg tenkte «du verden, er dette et lag på fjerde nivå?» Dere hører hjemme en eller to divisjoner lengre opp, avslutter Bakke.

Vi gratulerer Heintz, Askar og Bakke og ønsker dem lykke til i cupfinalen.

Her har Tim Reinback nettopp utlignet til 1-1 mot Sarpsborg 08 i 2. runde i cupen 2017