Stokkebø: – Har mer enn bare innsats og tæl å gi

Det er ikke til å legge skjul på at Henrik Stokkebø (22) er en av MFKs formspillere om dagen. På de to siste kampene har mossegutten notert seg for én scoring og én målgivende pasning.

– Når det er sagt, så mener jeg selv at jeg har gjort den jobben jeg er satt til å gjøre så og si 100% hver kamp. Samtidig er det deilig å vise at jeg har mer enn bare innsats og tæl å gi. Jeg er fullt klar over at jeg er best som et ”rivjern”, men det er kult å vise at jeg kan bidra offensivt også, sier Stokkebø.

Han mener sesongen for sin egen del har vært bedre enn han kunne håpe på.

– Det har gått over all forventning. Jeg hadde ikke sett for meg å starte 18 av 18 kamper, og i tillegg være en viktig bidragsyter. Men det kreves enda mer jobb for å bli en ordentlig god fotballspiller, forteller han.

– Det må vel være ekstra spesielt for deg, med tanke på at du er en lokal gutt?

– Det er først og fremst noe jeg er veldig stolt over. Jeg har vært mossesupporter hele livet, og stått med kråkevingen omtrent siden jeg kunne gå. Det morsomme er at jeg aldri var den beste spilleren når jeg var yngre, men over tid så falt de andre av. Hardt arbeid lønte seg til slutt, sier 22-åringen.

– Jeg er stolt og ydmyk over at jeg aldri ga opp, og har fått sjansen i klubben i mitt hjerte, fortsetter han.

På lørdag venter en vanskelig bortekamp mot Ørn Horten. Stokkebø ser for seg en tøff kamp, der Moss kommer til å ha mest ball.

– Det er en kamp på lik linje med alle andre kamper. Vi drar for å gjøre en god prestasjon, og gode prestasjoner fører ofte til tre poeng. Vi kommer antakeligvis til å ha mest ball, så det handler om å være skarpest i de avgjørende situasjonene. 

– Noen siste ord til supporterne?

 – Jeg håper at så mange som mulig tar ferja over til Horten, og skaper nok en festaften på fremmed gress. Så skal vi gjøre alt vi kan for å ha noe å feire etter 90 minutter, avslutter Stokkebø.