Sterk seier av mossejuniorene på bortebane

Av juniortrener Joakim Mensen

Follo Jr. – Moss Jr. 2-3 (1-2)

Etter en resultatmessig svak periode kom vi tilbake å vant 3-2 borte mot Follo. Herlig å vinne i en god juniorkamp med høyt tempo og tøft duellspill der lagene hadde hver sin omgang. Gleden ble forsterket med avgjørende scoring 3 minutter på overtid etter at vi har mistet poeng på tampen tidligere i sesongen mot FFK og HamKam.

Vi stilte en spennende mix med flere guttespillere på laget. Og debutant Ole Martin Wold gjorde en fin innsats mot store og sterke sisteårs juniorer fra Follo. Ispedd med rutinen til Joacim Heier, Steffen Lilleng og Håkon Dahlbom ble dette en meget fin anledning for neste års spillere å vise seg mot et av interkrets mest fysiske lag.

Kampen startet bra fra vår side og vi fant mange hull å spille vår ballbesittende stil med bra balltempo. Martin Reier kombinerte fint ute på venstre side og frispilte midtbanen for spillvendinger ofte i starten. Når vi i tillegg hadde god struktur, fine avstander mellom leddene og høy aggressivitet i presset vant vi ofte ballen for gode overganger. Morten Jacobsen og Gjestrumbakken tette den sentrale midtbanen godt og var «tålmodig-aggressive» i duellspillet.

Et kvarter ut i omgangen kom hjemmelaget mer med og fikk muligheten til å spille på sin styrke da de skapte flere dødballsituasjoner på øvre halvdel. 1-0 kom midtveis i omgangen da Follo fikk straffe – noe billig. Dette kom etter flere merkelige dommeravgjørelser som ga hjemmelaget ulike dødballfordeler. Men her skal spillerne ha stor honnør for måten de ristet av seg frustrasjonen og isedet viste enda høyere kampmoral og duellvilje. På den måten fortsatte de å holde fokus på kollektive og individuelle arbeidsoppgaver.

Og 10 minutter etter scoringen imot kom resultatet. Et hardt frispark fra Morten i keeperhjørne der keeper ga retur fulgte måltyven Truls Steinsvik opp og fikset fortjent 1-1. Deretter vippet det litt uten store målsjanser før en ball gikk som en flipper-kule inn i vår boks hvor en Follospiller ble fri, men reaksjonsterke Heier leste avslutning enkelt. I omgangs siste minutt kom Lilleng gjennom. Med sine kvikke bein og gode kroppsbalanse dro han av 3 motstandere der en etter en forsøkte å hindre Lilleng. Sisteduoen «lyktes» og felte Lileng på 16-meterstreken – noe som gir straffespark. Håkon Dahlbom fintet enkelt ut Follo-keeperen og 2-1 til pause.

Andre omgang startet med et massivt Follo-trykk. Det virket som vi ble for redd for å miste ledelsen. A-aktuelle Martin Johansson kom innpå å skapte mye trøbbel for oss, og når vi ikke spilte hverandre i trygge rom når vi angrep kom vi oss ikke opp på banen. Follo skapte utallige dødballsituasjoner med cornere og lange innkast. Utfordringen her ble at vi sjelden kom først på dødballene, dette skapte situasjoner inne i farlig sone. Selv om ballen befant seg inne i vår boks var vi flinke til å ta ut spillere og var oppe i motstanderne slik at de sjelden fikk åpne avslutninger etter tapt førsteduell.

Markus var god i denne perioden til å feilvende motstanderne og viste overraskende hurtighet og sin kroppstyrke i en-mot-en dueller. Det virket som vi skulle klare å ri av stormen, men 10 minutter før slutt kom utlikningen på et selvmål. Derifra festet vi grepet igjen og kom oss høyere i banen. Overgangene ble mer presise og bevegelsene tydeligere. Nå brøt vi ned Follo i midtbaneleddet og et fullstendig gjennombrudd i det 90. minutt der Lilleng ble frispilt inn i bakrom endte med felling i en potensiell scoringsituasjon og dommeren viste ut Follospilleren.

I neste overgangsmulighet lyktes vi totalt. Follo var uorganisert etter utvisningen og vi gjorde mange gode bevegelser samtidig etter ballvinning. Lilleng ble frispilt i mellomrommet og fant høyreback Jens Skogmo med en genial stikker. Jens så åpningen sentralt og gjorde et 100% initiativ innover i banen. Med en Follospiller i rygg som ble parkert med en fin første berøring gjorde Jens ingen feil alene med keeper og satte 3-2. En utsøkt scoring etter en høy ballvinning, meget gode bevegelser, hurtig spill i lengderetning gjennom ledd, glimrende gjennomløpning og iskald avslutning. Herlig å se momenter vi jobber med i treninger gjenspeile seg i konkurranse.

Dette var ikke av de beste kampene vi har spilt i år, men trolig den deiligste seieren med vinnermål på overtid. Kampen sette under et hadde det ikke vært å utsette på uavgjort. Men når det er sagt er det desto deiligere når «marginene» faller vår favør mot slutten og når «marginene» er minimalisert gjennom gode prestasjoner er det ikke lengre så tilfeldig. Hjemmelaget måtte ha straffespark og hjelp av et selvmål. Mens vi også hadde straffespark og en returscoring var den avgjørende scoringen ingen tilfeldighet, men derimot et produkt av gjentagende bevisstgjøringer av detaljer i treninger og konkurranse.