Sterk lagseier

Juniortrener Jon Eirik Ødegaard var full av lovord om sine gutters innsats mot VIF i kveld:

– I første omgang så hadde VIF kontroll de 10-15 første minuttene, men så jobbet vi oss gradvis inn i kampen hvor vi hadde mange store sjanser. Men vi fikk endelig hull på byllen rett før pausen. Men det var tydelig at vi var litt nervøse på slutten av første omgang.


– Når det gjelder andre omgang så er vi rett og slett bunnsolide defensivt over hele linja samtlige mann. Vi skaper masse sjanser offensivt. En skikkelig fortjent seier er vel det rette ordet. Men den innsatsen og arbeidsmoralen som gutta la ned i denne kampen er skikkelig imponerende og ikke minst meget meget stort.

– Det var rett og slett deilig med denne seieren, avslutter en hoppende glad Ødegaard før han hastet videre til garderoben for å nyte guttas seiersbrøl.

Interkretsserien-2009, 20. runde:

Junior Elite: Moss FK – Vålerenga 3-1  (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 17.09.2009
Kl: 18.30

Målscorere:
1-0, Martin Holmen (42)
2-0, Vegard Edelsteen (55)
2-1, Stefan Mimic (70)
3-1, Kristoffer Skavås (75)

Startellever Moss:
Kevin Duve, Andreas Kjærnes, Aleksander Thers Jacobsen, Tuncay Øcalan, Shahrukh Khan (Tobias Hattevig), Are Larsen, Anders Bjørkmann, Kristoffer Skavås, Christian Evensen (Leon Dokkland), Vegard Edelsteen, Martin Holmen (Marius Alexandersen).

Benken:
Miloz, Tobias Hattevig, Marius Alexandersen, Anders M, Leon Dokkland, Håkon Evensen, Ole M. Skagevang.


Sjekk tabellen: Klikk her


REFERAT FRA KAMPEN MOT VÅLERENGA

Moss FKs junior elitelag tok torsdag kveld et sterk seier mot Vålerenga fra Oslo. MFK fortsatte den gode trenden fra Sarpsborgkampen forrige uke, og var solide i alle lagdeler.


Det var Vålerenga som åpnet kampen best, og trykket MFK tilbake på banen. Osloguttene løp mer og bedre, vant dueller og kom til et par farligheter de første ti minuttene. Mossespillerne  sto litt med lua i hånda, men etter hvert kastet de lua og kjempet seg inn i kampen anført av midtbaneterrieren Kristoffer Skavås.

 

Etter å ha kjempet seg inn i kampen sto kampen og vippet uten at noen av lagene helt klarte å ta det endelige overtaket spillemessig. Vålerenga var farlige på sine overganger, men forsvaret og keeper Kevin Duve ryddet godt opp. Kevin fikk sjansen mot VIF da Kristian Bjerke trener med a-laget om dagen, og det var gøy å se at Kevin leverte en meget god kamp.

 

Hjemmelaget skapte også sjanser, og særlig Kristoffer Skavås hadde en kjempesjanse alene foran mål, men han var litt heit og blåste ballen over.

 

MFK tok ledelsen etter ca 40 minutter etter et innlegg fra Andreas Kjærnes. Litt «klabb og babb» inne i feltet får Martin Holmen tak i ballen og avslutter kaldt bak Vålerengas keeper.

 

Hjemmelaget doblet ledelsen etter 55. minutter hvor Vegar Edelsteen går høyest på en corner og stanger ballen inn i mål. Vegar har for alvor begynt å komme i form. Gutten som forrige uke hospiterte med a-laget scoret forøvrig to mål i mandagens rekruttmatch i 3.div.

 

Etter av MFK tok ledelsen var det spill på en banehalvdel til dommeren blåste av omgangen. VIF kjørte opp nesten alt de hadde og hadde det var et stort trykk mot mossemålet. De kom også til en meget stor sjanse, men Kevin Duve vartet opp med en matchvinner-redning på avslutningen fra kloss hold.

 

MFK var til andre omgang forberedt på at Vålerengas trykk skulle fortsette i starten av andre omgang, men det kom aldri.

 

Hjemmelaget var flinke til å variere spillet, og vartet opp med mange gode kombinasjoner. Det var solid over hele linja i går, fra keeper til våre angrepsspillere på topp.

 


Vålerenga skulle få en utligning ved Stefan Mimic i det 70 minutt. Vålerenga fant rom på vår venstre side, og nevnte Mimic skar inn og satt inn utligningen.

 

Etter denne scoringen var vi forberedt på et stormløp fra VIF sin side, men det var Moss som tok tak i spillet igjen.

I det 75 minutt vant vi ballen høyt i banen, og Kristoffer Skavås fikk sin revansj etter kjempemissen i første omgang. Rolig og kald satt han ballen i mål fra rundt straffemerket.

 

Flere scoringer ble det ikke i kampen og dermed ble alle poengene igjen på¨Melløs. Guttene legger ned en kjempeinnsats i dagens kamp. Guttene kjempet som løver, og viste at de virkelig VILLE vinne. Et nøkkelord før kampen i dag var at vi skulle se «11 kapteiner» ute på kunstgresset, og guttene viste seg verdige.

 

I torsdagens kamp kommer man ikke utenom Kristoffer Skavås. Gutten fra Spyeberg viste virkelig vei i kampen, og ga seg aldri. Det var også morsomt å se Alexander Thers Jacobsen som fikk tillitt fra start som stopper. Han har ikke spilt så mye før i år, men dette var ikke å se i kampen mot Vålerenga. I tillegg viser Kevin Duve at han er en god keeper, og tar vare på muligheten da Kristian Bjerke ikke spilte. Guttespiller Leon Dokland kom også inn i sin andre interkretskamp og viste seg virkelig frem. Null respekt for motstander og viste frem gode ferdigheter mot spillere som er flere år eldre.

 

Jonne, Tore, Lars.

 

Neste kamp spilles førstkommede torsdag hvor vi gjester FFK. Kampen spilles på gamle Fredrikstad stadion, og kampstart er klokken 1730.

 

Vi ønsker også keeper Milos Crnogorac lykke til på kommende ukes G15 landslagssamling.

SE BILDER FRA KAMPEN HER:


 Are Larsen med sin enorme fart jager ballen som han fikk snappet til seg få sekunder senere


                           Christian Evensen var stadig en trussel på topp for mossingene


       Vegard Edelsteen scorte MFKs andre mål og var stor i luftduellene i denne kampen


                                         Martin Holmen i aksjon mot en VIF-spiller


   Her får Martin Holmen gratulasjoner fra lagkameratene etter å ha sendt MFK opp i 1-0 ledelse


              Shahrukh Khan løpte så krampen tok overhånd, en spennende spiller uten tvil


Andreas Kjærnes vant absolutt alt av dueller, han er som en levende vegg den lovende stopperen

                                                          Alle foto: Alvin Holm