Sterk borteseier mot Kongsvinger

Kongsvinger jr – Moss jr 2-4

Kampen startet noe slurvete fra oss. Tellefeil mot KIL’s 4-3-3 ga oss nesten en i ræva de første minuttene. Men backene justerte seg og løste oppgaven utover omgangen. Stllingskrig og dueller preget første del av omgangen selv om begge lag lyktes i perioder å holde ballen i lagene. Med tette lagdeler og hurtig fotarbeid i det defensive tvang vi etter hvert frem balltap hos hjemmelaget. Etter ca.20 minutter fant Emil’s kross en våken Hansi som stakk inn foran sin back. KIL-back’n felte Hansi på vei mot mål og straffespark. Gjestrum gjorde ingen feil og sendte keeperen i det ene hjørnet og ballen i motsatt. Etter scoringen festet vi grepet og holdt hjemmelaget unna farlig sone i lengre perioder. 5 minutt før pause utnyttet Truls en forsvarsfeil etter et innlegg fra Hansi. Truls var våken da ballen gikk under foten til KIL’s midtstopper og satte ballen kontrollert i hjørnet…0-2. Like før pause tok Jørgen Kjærnes frem en ypperlig redning da KIL’s ving dro seg inn i feltet og fikk avsluttet i nærmeste hjørne fra ca.10 meter.

Resepten for 2.omg var samme som første – fornuftig variasjon i spillet og duellstyrke. Kompakthet i laget tok av mesteparten av trøkket KIL forsøkte å skape. Det nærmeste de kom var et skudd som gikk på yttersiden av stolpen. Emil var nær ved å øke ledelsen da han kom igjennom alene med keeper, men en god KIL-keeper leste avslutningen. Så midtveis i omgangen løsnet det og vi utnyttet rommene etter en glimrende ballvinning av Mats. Overgangen endte med et herlig angrep der vi fylte opp boksen til KIL med 4-5 spillere og Mats som startet angrepet satte inn 3-0 etter et nytt flott forarbeid av Hansi. Deretter fikk vi store rom og mange gode angrep. 4-0 kom litt senere etter en utsøkt bakromspasning sentralt fra Joakim S.P til Truls som lurte seg fri fra sin markering. Rolig og kontrollert satte Truls inn sitt andre for dagen. Ungguttene Ole-Martin, Sokrates og Sondre hadde alle store muligheter til å øke ledelsen, men litt urutinerte avslutninger som keeper leste og kryssfeste hindret flere scoringer for oss. Mot slutten fikk KIL to dødball reduseringer – noe vi ikke er veldig fornøyd med selv om kampen var avgjort. En liten forklaring til at spillerne mister konsentrasjon mot slutten kan være det tøffe og tette kamp-programmet vi har vært gjennom med 6 kamper på 9 dager. Uansett er det slike mål som kan avgjøre kamper ved neste anledning så det må vi ta til etterretning.

Vi er fornøyde med en meget god prestasjon der spillerne viser en viktig egenskap når de justerer eget spill utfra motstander, underlag og kamputvikling…og da blir resultatet som oftes også hyggelig for vår del.

«på med mer kull»

Hilsen,

Joakim Mensen