Status så langt

Januar måned er unnagjort med 4 kamper uten tap, men med prestasjoner kanskje like skiftende som værforholdene. Her oppsummerer hovedtrener Knut Torbjørn Eggen status på treningsutbyttet, kampresultatene, samt nye og gamle spillere.

– Vi må innrømme at både noen av resultatene, antall mål og målsjanser fremover har vært av skuffende karakter. Vi har vært tunge, med liten intensitet, og pasningskvaliteten har vært varierende. Vi har skapt for lite, og det må vi rette på i kampene som kommer.
Samtidig har vi sluppet inn kun ett mål, til tross for at vi til tider har hatt sentrale spillere i forsvaret ute med skader. Vår gjerrighet bakover må vi således også ta med oss videre.

Hvordan vurderer du treningsutbyttet så langt?

– Pga en rekke småskader har vi hatt et varierende antall spillere på fellestreningene. Derfor har det vært nødvendig å gjøre om en del på treningsopplegget. Været har til tider vært en utfordring, men den fysiske påvirkningen på spillerne treningsmessig har vært OK. Pga at vi fortsatt har en del småskader og spillere på vei tilbake, vil vi opprettholde det Rune kaller en «Rocky-gruppe», som tar det litt pent. Samtidig vil begynne å trappe ned intensiteten på treningen noe når det nærmer seg kamp, ettersom motstanderne blir tøffere.

Parallell-kjøringen med U-laget på trening har vært en suksess. Med de nevnte småskadene har vi med denne ordningen likevel hatt tilgang på spillere i alle posisjoner.
Mens min hovedoppgave er å gjøre de beste spillerne bedre, er det Wiggo Karlsens oppgave å utvikle unggutta. Treningene med U-laget sørger for at unggutta får tidlig påvirkning ovenfra, og dette vil forhåpentligvis skape flere Tippeliga-spillere.

Du har tidligere uttalt at MFK vil bli vel så gode i år sammenlignet med fjoråret, til tross for avgangene til noen av våre største profiler. Har januar måned endret det synet?

– Nei, den har ikke det. Jeg har tro på at stallen er homogen og god nok for at vi skal utvikle oss videre. Nykommerne våre kommer til å bli veldig nyttige, til tross for at noen av dem har vært litt uheldige med skader. Jeg tenker da spesielt på Orest og Jonne.
Terje har hatt en fin utvikling, og Øyvind har vist fine ferdigheter. Vi må sørge for at trenden fortsetter, og da vil dette gi reultater når alvoret starter, avslutter en optimistisk Knut Torbjørn Eggen.