Startet ferien for tidlig

Tekst: Andreas Kalgraff
Foto: Alvin Holm

Adeccoligaen
30.serierunde
Moss – Tromsdalen 1-1 (1-1)

Kampen startet veldig bra for ”Kælla”.
Publikummet, 1451 i tallet, hadde så vidt fått satt seg før Amin Askar scoret ett mål ut av ingenting, og Kråkevingen startet med å synge ”20 mål, vi vil ha 20 mål!”

Og etter 17 minutter så det enda lysere ut da Jon Andrè Fredriksen puttet ballen i nettet fra 5 meter på en retur etter et skudd fra Askar, men målet ble korrekt annulert for offside.

Etter annuleringen gikk lufta ut av mosselaget. Støttepasningene og feilpasningene florerte fra begge lag gjennom hele kampen, og begge lagene viste at de var mest interessert i å få kampen overstått, så ferien kunne starte.

1-1

Etter drøye halvtimen scoret Ole Talberg for TUIL etter en corner og sørget for uavgjortresultat til pause.

I pausen virket det som om ”Kælla” skulle vise litt innsats, for de kom ut til 2.omgangen før både dommerene og motstanderne, men i det kampen startet igjen var det nye 45 minutter med feriefotball.

Tromsdalen kom på den ene kontringen etter den andre, men en glimrende Origi hindret baklengs.

I det 65. minuttet løp en Tromsdalen spiller fra midtbanen, forbi 2-3 mossespillere og inn i 16 meteren før han ble felt og fikk straffe.
Arnold Origi reddet mesterlig og sørget for at Moss fortsatt hadde mulighet for seier. Moss skapte flere sjanser mot slutten, men greide aldri å få det avgjørende 2-1 målet.

De eneste mossespillerne som får godkjent i dag er Arnold Origi og John Andreas Husøy.