Stang ut førte til tap mot rødbuksene

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Junior interkrets, seriekamp


MFK jr – FFK jr 1-3 (1-2)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 21.06.2007

Målscorere:
0-1, Michael Knutsen
0-2, Faton Hoti
1-2, Alexander Backe
1-3, Agim Shabani (str)

Moss stilte med følgende lag:
Jørgen Kjærnes, Jørgen Skifterud, Mads Kaxrud, Martin Thømt Jensen, Espen Pettersen, Erik Halvorsen, Mats Stolinski, Sondre Fylling, Hans Martin Wehler, Alexander Bache, Ali Ahmed.

Benyttede reserver:

Vegard Edelsten, Sokrates Kalenderidis, Alexander Carnel, Jacob Mjelde.

Det ble nok et bittert tap for guttene i derbyet mot Fredrikstad. Alt i alt synes vi at Moss var det beste laget, og hvor vi hadde de fleste og største sjansene. I nok en match hadde guttene fortjent noe annet en tap.

Første omgang starter med at det legges press på FFK. De blir trykket bakover og vi har allerede etter 1.min mulighet til å gå opp i ledelsen, men desverre blir vi for unøyaktige. To minutter etter dette utnytter FFK et noe slappt defensivt arbeide, og setter ballen noe heldig i målet bak Jørgen Kjærnes. Etter dette fortsetter vi den gode innsatsen hvor vi legger press på FFK. Det eneste de presterer er å slå lange baller opp. Mads Kaxrud og Martin Thømt Jensen har stort sett full kontroll, og slipper sjelden FFK til. Noe heldig er også noe vi kan si om FFKs andre scoring som kommer etter ca tredve minutters spill. Ali Ahmed mister ballen noe unødvendig litt inne på vår banehalvdel. FFK-spilleren sleiver da til ballen og ballen går i bue over Jørgen Kjærnes. At det nå sto 0-2 er utrolig bittert med tanke på det spillet vi har prestert til nå. Kampens store angrep kommer et par minutter før pause. Jørgen Skifterud vinner ballen fra en FFK-spiller og tar med seg ballen oppover. Han ser Hans-Martin Wehler gå på et flott løp, og slår en perfekt pasning i bakrommet. Hansi har lekestue med FFK-backen og runder han lett. Han ser så Alexander Bache komme inn ved bakre stolpe. Ballen fra Hansi er ikke mindre dårlig, og Alexander klarer å rive seg løs fra FFK-spilleren. Avslutningen er ikke mindre perfekt, og han setter ballen kontant i nettet bak FFK keeper Lasse Staw. Vakkert!

Ut i 2.omgang er vi enige om at vi har FFK der vi ønsker, og fortsetter det gode spillet. Vi kommer til flere store sjanser ved både Alexander Bache, Hans Martin Wehler og Jacob Mjelde, men i denne kampen går desverre sjansene stang ut isteden for stang inn. MFK-spillerene legger ned en kjempeinnsats og vi fortsetter å trykke på, men det er tydelig at det tunge kampprogrammet virker inn på beina til guttene. 4 kamper på svært kort tid gjør noe med muskelatur og sprut i beina. MFK prioriterer i år jr NM, og vi hadde bare for få dager siden en kamp hvor vi sendte Skeid ut av cupen. Vi gikk da til 4.runde, og det blir spennende å se hvem vi møter. Det vi ihvertfall vet er at et nytt møte med FFK ikke blir noe av. De røk ut allerede i 1. runde. Utover i kampen fortsetter vi å presse FFK, men vi klarer desverre ikke å sette sjansene. På overtid får FFK tildelt et noe billig straffespark, og setter inn 1-3.

Kampen sett under ett er ikke noen typisk «1-3 kamp». Vi skaper sjansene og vi har spillet, men dessverre klarer vi ikke å sette sjansene i nettet. FFK ligger gjennom kampen lavt, og satser mest på lange baller, og vi har stort sett kontroll på de. Sjansene de scorer på er av den heldige sorten. MFK-spillerne hadde fortjent ihvertfall uavgjort i denne kampen, og til tross for et meget tøft kampprogram legger de ned en kjempeinnsats. Allerede førstkommende mandag er det ny sjanse for tre poeng. Ready fra Holmenkollen kommer til Melløs for å møte våre gutter. Kampstart er klokken 19.00. Det er heller ikke lenge til 4.runde i cupen trekkes, så følg med på hvem MFK-juniorene møter! Det blir garantert spennende!

Mvh
«Jonne» og Lars