Spillerne VIL opp i Tippeligaen!

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Jon André Fredriksen: – Vi vinner 2-0 på lørdag!

– Scoringen din sendte Moss i ledelsen etter kun få minutter? Fortell om den!

– Det var ikke akkurat planlagt, men Tommy skulle legge inn, men ombestemte seg da han så jeg hadde en åpning, og jeg kunne legge den ned i hjørnet.

– Hva tror du skal til for at vi skal vinne med tilstrekkelig antall mål i Molde?

– Du ser jo det utpå her at vi triller ball gjennom hele andre omgang, og nesten hele første omgangen. De får tre «billige» mål av oss, men vi reiser oss igjen. Hadde vi fått det 3-3 målet på slutten, så hadde det blitt litt enklere, men vi slår dem med 2-0 i Molde,
forsikrer en selvsikker Jon André Fredriksen.

 

Vidar Martinsen: – Molde overbeviste ikke!

– Hva er din kommentar til kampen, Vidar?

– Det er litt surt at vi slipper inn tre mål i første omgang, men i andre omgangen så synes jeg vi er veldig bra. Vi var jo bra i første også, men slapp inn for lette mål.

– Gikk det greit å holde kontrollen på din tidligere lagkamerat Rob Friend?

– Jo det gikk jo egentlig ganske greit, selv om det var litt vanskelig i perioder.

– Hva sier magefølelsen foran returkampen?

– Det er fullt mulig for oss å vinne der oppe, men det er synd at de scoret 3 mål her. Kan bli litt vanskelig å ta igjen. Synes ikke at de overbeviste noe særlig her i dag, men de er vel kansje et helt annet lag på hjemmebane?

 

Per Morten Kristiansen: – Rørt over støtten på banneret!

– Dette var din desidert siste kamp på Melløs stadion i denne omgang, Per Morten. Hvordan føles det?

– Det er trist at det endte med tap, men vi spilte en bra kamp. Jeg håper at publikum fikk valuta for pengene sine her i dag. Jeg tror de er fornøyde jeg! Men vi kunne like godt hatt vunnet denne kampen, men vi slipper inn for enkle mål.

– Hva mener du er årsaken til at vi slipper inn «billige» mål?

– Det ble alt for åpent bak ved Moldes scoringer, men vi spiller offensiv fotball på hjemmebane, og dermed er vi villige til å ta den risikoen. Vi kunne like gjerne ha scoret 4-5 mål vi også. Men dette er ikke over ennå!

– Men hva slags resultat må vi satse på i returkampen?

– Vi er jo et mål bak. Vinner vi 2-0 der oppe, så er vi i Tippeligaen neste år. Men nå er vi halvveis, og vi er minst like gode som dem.

Må også få legge til noen ord om Kråkevingen, når det gjelder banneret. Det var hyggelig gjort av dem, og det setter jeg veldig stor pris på, avslutter en meget rørt og litt trist keeper Per Morten Kristiansen.

Knut Hovel Heiaas: – Viktig straffemål!

– Hva skjedde i forkant av straffesparket som ga reduseringen 2-3?

– Mikkel fikk ballen midt inne på deres banehalvdel og spiller meg i gjennom. Jeg får kontroll på ballen og ser at Molde keeper Dørum Lillebakk er på vei ut i feltet og slenger seg. Jeg tupper ballen forbi han og blir stående så han treffer meg og jeg går over ende.

– Meget viktig redusering for oss, «Hovel»?

– Ja den var viktig. Hadde det endt 3-1, så ville det blitt litt vanskelig i returkampen.

– Hva tror du om våre sjanser neste lørdag?

– Vi har gode sjanser til å klare det der oppe. Ser vi tilbake på spillet i dag, så er ikke vi noe dårligere lag enn Molde. Vi kan fort vinne der oppe!

– Viktig å holde nullen der oppe, tror du?

– Nei vi kan klare det med 3-1, 4-2 eller 4-3. Men vi må score minst to mål eller gjerne mer.

Gard Kristiansen: – Lyst å spille i Tippeligaen!

Hva synes du om dine egne prestasjoner i dag?

– Jeg gjorde jo en brukbar kamp, bortsett fra at jeg surret litt på den ene scoringen til Molde. Hadde det ikke vært for den, så hadde jeg vært fornøyd med kampen. Så lenge det endte sånn, så er jeg ikke helt fornøyd selv.

Du hadde jo som vanlig mange fine innlegg fra kanten?

– Ja, jeg fikk mange bra passninger på siden, og det var store rom for meg som førte til at jeg var mye med i kampen offensivt.

– Men hva mener du om oddsene våre i returkampen?

– Sjansene våre der oppe er så absolutt til stede. Vi fremstår som et meget bra lag i dag. Vi var faktisk bedre enn Molde. Vi fikk til et veldig bra tempo i spillet vårt ut fra forholdene her ute med bløt og tung bane. Men der oppe så er det forhåpentligvis en bedre bane, og kan vi opprettholde prestasjonene fra i dag, kan det fort bli veldig spennende. Jeg er veldig stolt over det vi gjør i dag, bortsett fra perioder i første omgang der vi slipper inn tre billige mål. Vi står frem som et veldig bra fotball-lag.

– Hvordan ser du på fremtiden?

– Jeg har veldig lyst til å avslutte karrieren med et år eller to i tippeligaen. Det hadde vært veldig motiverende. Den måten som klubben og laget har fremstått på i år, så er det utrolig motiverende selv om vi må spille i Adeccoligaen neste år, også.

– Men det er vel litt vemodig at dette var den aller siste kampen på hjemmebane i årets sesong?

– Ja men jeg tror at mange av dem som var her i dag, kommer tilbake i de første kampene her neste år. Det var sikkert mange som likte det de så, og det var gøy å være utpå her i dag. Vi skal gjøre alt vi kan vi for å klare dette i Molde neste helg!

Anders Østli: – Vemodig med siste kamp!

– Dette var din siste kamp på Melløs stadion. Litt rart?

– Ja, det er vemodig, men sånn er livet.

Hva synes du om kampen i dag?

– Vi er fullt på høyde med Molde, men vi slepper inn for mange mål dessverre. Men så får vi 2-3 som resultat her i dag, så trenger vi bare å vinne 2-0 borte så er det i boks.

Det blir vel litt ekstra vemodig å forlate Moss ved et eventuelt opprykk til Tippeligaen når du ikke er med selv lenger?

– Nei det gjør det ikke. Det er helt motsatt. Jeg vil klart heller gå fra Moss med et opprykk, enn at vi fortsatt skal spille i førstedivisjon. Det håper jeg så inderlig at vi skal klare. Det fortjener gutta og klubben etter en sånn fantastisk sesong!

Knut Tørum: – Jeg er fornøyd med masse!

– Det ble ikke helt resultatet som vi håpet på?

– Nå har vi fokus på å kunne slå Molde på over to kamper. I dag var vi gode. Vi slapp inn tre mål på like mange situasjoner der vi ikke var så gode. Vi var litt udyktige der. Vi scoret to mål, men det kunne lett vært flere. Sitter med litt blandede følelser akkurat nå. Jeg er fornøyd med masse, men er misfornøyd med resultatet.

– Det som er viktig er at vi har styrket oss i troen på at vi kan slå Molde, og med gode forhold der oppe så mener jeg at vi er gode nok til det. Så får vi da se om vi er effektive nok til å trekke det lengste strået i Molde om en uke.

– Hvilket resultat bør vi gå for der opp i Molde?

– Nå leder Molde 3-2, med tre bortemål. Enten må vi vinne med 2 mål for å rykke opp eller vi må score mer enn 3 mål. Og vi må så klart vinne returkampen. Fokus er først og fremst å vinne kampen der oppe. Leder vi mot slutten, så vil vi selvfølgelig satse alt på å vinne med to mål.

– Moss var jo veldig gode i andre omgangen. Hva sa du til spillerene i pausen?

– Vi spiller en helt ålreit første omgang også, men at vi er veldig udyktige som slipper inn de tre målene. I andre omgangen så går vi ut for å bevise at vi fortsatt kan spille like bra fotball og at vi har tre omganger igjen å spille av denne dobbelkampen her. De tre omgangene skal vi bruke på å ta igjen de to målene som vi ligger bak med, og vi tok igjen et mål i denne siste omgangen her. Tar vi igjen like mye i begge omgangene i Molde, så har vi klart det.

– Er du fornøyd med oppmøtet rundt kampen her i dag?

– Ja, det var veldig god stemning, og fin ramme rundt kampen. På slutten så følte vi et veldig trøkk og entusiasme, så det var bra.