– Sommerkroppen holdes godt ved like

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen?

Andreas Wasenius…

Hva gjør du i sommerferien 2017?
– Jeg er i Roma med mamma og pappa så mesteparten av ferien tilbringes her nede.

Hva har du sett mest fram til med ferien?
– Jeg har sett mest fram til det å kunne slappe av med familie og venner og bare rett og slett bare kose meg!

Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
– Min favoritt-sommeraktivitet er volleyball med gutta på volleyballbanen på Kambo etterfulgt av ett deilig og avkjølende bad på Kulpe.

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
– At den var altfor kort! Og at det var spennende å kunne reise å se nye land og steder.

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
– Det viktigste for meg med en sommerferie er at jeg selv bestemmer hvordan jeg skal slappe av. At jeg er herre over min egen tid. Med unntak av da jeg er på Melløs og trener! Da er det Ole Martin som styrer ferien min.

Hvordan holder du ved like formen?
– På hotellet her nede i Roma har jeg treningssenter som jeg bruker hver morgen. Jeg kjører enkle styrkeøvelser før jeg løper en times tid på mølla. I tillegg prøver jeg å ikke spise altfor mye usunt sånn at jeg er klar for testene når jeg kommer tilbake.

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
– Det er første gang jeg har så kort ferie, og man skulle vell alltids hatt mer. Det positive med det er kanskje at man nyter de dagene man for enda mer og derfor skaper gode minner. En annen positiv sider er at mens mange spiser og koser seg trener vi, så sommerkroppen holdes godt ved like til jeg skal på stranda.

Hvordan syntes du vårsesongen i MFK har vært?
– Jeg har lært masse på den tiden jeg har vært i A-stallen og føler at jeg utvikler meg som både spiller og person. Det har også vært veldig gøy å få være med på store kamper som cupkamp mot 08 og lokalderby ganger 2 mot sprint.

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
– Jeg håper at jeg i løpet av høstsesongen fortsetter å utvikle meg som keeper, det hadde også vært gøy å få visst for alle der ute at jeg har noe å spille for på dette nivået.

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
– Mitt favoritt-sommersted er definitivt Bellagio, Italia. Der hadde jeg den meste avslappende ferien jeg noensinne har hatt så dit vil jeg gjerne dra igjen!

Takk Andreas og god ferie!