– Som å leve på en sky

Morten Andersen og Ole Thomas Olsen har vært ansvarlig for mat under fotballskolen. Begge har jobbet med dette fra 08:30 – 15:00 hver dag den siste uka.

– Det er som å leve på en sky
Morten driver også med andre oppgaver i Moss FK. Han kom inn i klubben for noen måneder siden gjennom Din Utvikling. Han har fått mer og mer ansvar og stortrives i klubben.

– Det har bare vært positivt. Det er et godt miljø her med hyggelige mennesker. Tonen blant spillerne og de som jobber her gjør at du føler deg velkommen. Det er som å leve på en sky, stråler Andersen.

Matrix-kollega Lars Smith er også imponert.

– Jeg sier til han at han må passe seg for ikke å bli utbrent. Han sier jo ja til alt, smiler Smith.

Altmuligmann
Andersen er 100% uføretrygdet og forteller at det var viktig for han å komme seg ut og møte folk i stedet for bare å sitte inne. De siste ukene har han blitt en utrolig viktig ressurs for Moss Fotballklubb. Når undertegnede spør hva han tenker om det svarer han beskjedent «nei, hva skal jeg si til det? Det er jo moro å bidra». Han er med i matrix-teamet, han er med rundt kamper for A-laget, han bidrar inn mot gatelaget, han har byttet seter på Melløs stadion, og gjør stort sett alt mulig.
Under fotballskolen er Morten nettopp det, altmuligmann, med spesielt ansvar for lunchen. Han sliter med å trekke fram hva han liker best å gjøre.

– Jeg synes alt er gøy. Nå under fotballskolen er det meget fint å se så mye glade barn som er fornøyde. Ellers kunne det vært moro å være med på den oppgangstiden som er i gang i klubben nå, avslutter Andersen.

– Positiv trend i klubben
Ole Thomas Olsen er også med og bidrar under fotballskolen, også han med ansvar for maten. Med bakgrunn som kokk faller det ganske naturlig. De siste ukene har han også jobbet rundt hjemmekampene. Olsen bidrar utrolig bra og er positiv og arbeidsom.

– Det er veldig ålreit å bidra. Jeg liker å føle at man tar del i ting, å være med på samholdet. Nå under fotballskolen er det herlig å se ungene som koser seg. Det var litt kaos med lunchen første dagen, men det er jo litt sånn det skal være, sier Olsen.

Han har vært på Melløs siden 1993.

– Jeg har alltid hatt et hjerte for klubben og vært på kamp siden 93-94. Jeg spilte faktisk i Sprint i 16 år, men har aldri vært og sett A-kamp på Bellevue. Jeg drar til Melløs for å se kamp. Nå føles det som klubben er på vei å snu og en positiv trend er på gang i og rundt klubben, så det hadde jo vært fantastisk å få være med på det, fortsetter Olsen.

Donerer penger til Moss FK
For noen år siden kolliderte Olsen med en elg. Det resulterte i rullestol. Han klarer likevel å se at han var heldig.

– Jeg brakk ryggen og ble lam fra brystet og ned. Men jeg var heldig fordi det var nært at jeg ble lammet fra nakken og ned og da kunne jeg ikke brukt armene. Jon (Larsen, matrissjef i MFK) har vært en stor inspirasjon for min del. Jeg ser at det går an, sier Olsen.

Og armene har blitt meget viktig etterhvert for Ole. Nå har han nemlig begynt med armsykling og neste år skal han sykle Eidsvoll-Oslo.

– Det er 630 km og jeg har fått med sponsorer til å dekke en X sum pr km jeg sykler. Pengene går til Sunnaas sykehus, som hjalp meg veldig både med opptrening og å finne motivasjon i livet. Man kan jo velge å bli inne, eller å stikke ut. Jeg har valgt det siste, smiler Olsen.

Senere er planen å donere penger til Moss Fotballklubb.

– Senere neste år er planen å sykle Strømstad-Halden. Der håper jeg også å få med sponsorer til å dekke en X sum pr km jeg sykler. Hele summen skal da i så fall gå til klubben i mitt hjerte, Moss FK, avslutter Olsen.