Sølv i Son

Tekst: Ole Martin Nesselquist

Sølv i Son

Smågutt 13 var i helgen i Son og spilte HSV Cup. Vi fikk med oss en pokal og masse selvtillitt hjem.
 
Turneringen er nystartet, så det var kun fire lag med i Smågutt klassen. Moss FK -97, Soon -97/-98/-96. 

Vi startet cupen glimrende og slo Soon -97 hele 11-0 fredag. Soon var farlig frempå noen ganger de første fem minuttene, men så tok spillerne tak, og derifra og ut var det enveiskjøring. Vi viste mye godt angrepsspill og det gikk veldig mye på ett- og to touch. Defensivt hadde vi også full kontroll. Dette var den klart beste kampen vi hadde sett dem i år, og vi ble mektig imponert over dem.
 
Lørdag var klart for kamp mot -98 laget til Soon IF, og det ble 11-1 seier til de gule. Igjen spilte Moss en feilfri kamp offensivt, igjen med veldig mye flott angrepsspill. Defensivt hadde vi en feil, og det resulterte i baklengs. Med seier her var vi klare for finale mot -96 laget søndag.
 
Søndag var det klart for to kamper mot Soon IF -96. Først en gruppespillskamp før finalen skulle spilles.


                                   MFK-97 (Foto: Alvin Holm)

Disse spilte i helgen (scoringer i parentes):
 
Henrik Wensell, Anders Pettersen, Sivert Kristiansen, Emil Telstad, Julie Ertnes, Christopher Bredahl (1), Åsmund Martinsen, Gudjon Sveinbjørnsson, Andre Waglen, Henrik Winther Dahl, Kristian Ellingsen, Trygve Markussen, Remi Grini, Ole-Martin Lofstad Hansen, Theodor Kildahl (1), Viktor Olsen Baugh (3), Christian Blystad (8), Arlind Rexha (5), Christoffer Szwarc (5), Christoffer «DT» Thorvaldsen (2), Natchapon Thawee og Per Oscar. Kevin Havig og Kristian Lillevik var skadet.
 
I begynnelsen av kampen hadde vi litt mye respekt for de eldre gutta, og trakk oss fra dueller. Etter 10 minutter la vi vekk den respekten, og etter det var det kun et lag på banen. Igjen er det flott angrepsspill, og vi er imponerte over hvordan spillerne tør å spille ball, og gjøre det de er gode på. Desverre endte kampen med 1-3 tap, hvor Soon scorer sine tre mål hvor vi taper på fysikk.
 
I finalen skulle det bli en litt gjevnere kamp. Vi går ut på samme måte som tidligere, men så fort vi legger vekk respekten, er vi det beste laget. Men da var Soon allerede oppe i en 1-0 ledelse. Igjen taper vi kampen på fysikk, men det er noe som er helt naturlig. Vi orker mer enn dem, men vi taper i luftdueller, og det er helt naturlig. Finalen endte med 2-3 tap.
 
Vi er veldig fornøyde med laget, og er utrolig stolte over måten de tør å ta ned ball og spille langs bakken på. Vi er det klart beste laget i turneringen, og vi er også det eneste laget som spiller ball. Vi fikk også gode svar på formasjonsendringen fra 4-3-3 til 4-4-2.  Sølv er veldig bra!

mvh
Kjetil og Ole Martin
 

 
Vi gleder oss nå til seriestart tirsdag 27. april kl. 18.45 mot Drøbak/Frogn.