So close, but …

FC Lyn Oslo jr IK – Moss FK jr IK 3-1 (1-1)

Moss stilte med følgende 11’r:
Anders Pedersen, Sondre Fylling, Mads Kaxrud, Markus Eliassen, Øystein Jacobsen, Mats Stolinski, Marius Henriksen, Anders Hegglund, Martin Holmen, Alexander Bachke, Ali Ahmed.

Vi visste før denne kampen at Lyn har et meget godt lag med stor bredde i sin stall. Fokuset til denne kampen var derfor kynisme bakover og utnytting av overganger offensivt. Vi la oss bevisst lavt i denne kampen for å hindre at Lyn skulle får rom til sine kombinasjoner og spill. Dette klarte guttene utmerket, og i tillegg til at vi var svært aggresive, gjorde at Lyn fikk det svært vanskelig.

Etter ca 10 minutter får vi en overgang og vi utnytter den perfekt. Ali Ahmed kommer fri på sin venstre side, og legger inn. Innlegget treffer tverrrliggeren og spretter ut igjen til Martin Holmen. Holmen er meget rolig, drar av en Lynspiller, og setter ballen kaldt i mål. En fantastisk start på denne kampen.

Lyn fortsetter med sitt spill og vi har gjennom hele kampen et stort press på oss. Vårt forsvar og en god Anders Pedersen i mål hindrer utligning. Vi lager i denne kampen for mange unødvendige cornere og dødballer til Lyn, og de var farlige på hver eneste en. I slutten av omgangen får de en av disse cornerene og setter den i mål etter mye «klabb og babb». Like før pause ruller vi opp et kjempeangrep. Fine kombinasjoner og aggresivitet fører til at Anders Hegglund kommer alene med Lyn-keeperen. Desverre for oss gjør Lyn-keeperen en meget kvalifisert redning, og omgangen ebber ut.

Guttene gjennomfører alt i alt en meget god omgang hvor vi klarer å demme opp for Lyn, samtidig som vi er farlige på våre overganger.

Andre omgang starter i samme stil som førsteomgangen. Lyn presser og vi ligger bak og venter på de. Lyn sliter med å få til sitt vanlige spill, men de holder oppe trykket.
Lyn produsere også mange store sjanser, men gang på gang klarer vi å avverge.
Vi skaper også noen sjanser men desverre er vi ikke flinke nok til å ta vare på dem.

Da det står to minutter igjen av kampen for Lyn nok en corner. Nok en gang er de svært farlige. Vår keeper Anders Pedersen, som har stått et prikkfri kamp, mister desverre ballen, Lyn er først på ballen og setter den i mål. Rett etter avspark igjen kommer Lyn nok en gang, og alene med vår keeper gjør Lynspilleren ingen feil, og setter inn 3-1.

Lyn var det beste laget i dag, og hadde vi fått med oss poeng fra Kringsjå denne kvelden, hadde vi vært svært heldige. Likevel legger guttene ned en enorm innsats og hadde fortjent utelling for det arbeidet de la ned. Denne innsatsen må og engasjementet må vi ha i hver eneste kamp, og vi skal fremover bevise at vi fortjener en bedre plass på tabellen enn den vi innehar på nåværende tidspunkt!

Moss FK’s beste: Mads Kaxrud

– «Jonne» og Lars

Neste kamp:
Moss FK jr IK vs Sarpsborg jr Ik
Sted: Melløs kunstgress
Dato: torsdag 30/8
Klokken: 18:45