– Slipper inn for lette «goaler»

Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss tapte 2-1 for Strømsgodset i Østfoldhallen. Bakke likte ikke det han så, men bryr seg ikke om resultatet. Det gjør heller ikke Haraldsen, men liker ikke å tape.

Tom Reidar Haraldsen

Det gikk ikke helt veien for Moss i denne kampen heller?
– Nei det gjorde ikke det gitt, men vi tapte ikke noen poeng heller. Men det er kjedelig å tape uansett, for vi sleit litt mot presset i dag.

Både Krogstad og Nystrøm hadde jo begge en stor sjanse til å score i dag, faktisk i hver sin omgang. Kommentar til det?
– Vi hadde noen sjanser, men det hadde jo Strømsgodset også. Resultatet er vel greit nok, føler jeg.

Dette var jo siste treningskampen på norsk jord før dere reiser til La Manga på treningsleir. Det skal sikkert bli godt for dere å få naturgress under beina igjen og ikke minst et litt varmere klima enn det vi har i øyeblikket?
– Ja det skal bli deilig å komme ned til Spania nå. Det ser vi virkelig frem til alle sammen, sier en solhungrig Tom Reidar Haraldsen til mossfk.no


Geir Bakke

Hva gikk egentlig galt i dag, Geir?
– Vi slipper inn et mål på dødball. Det er vi selvfølgelig ikke fornøyd med. Vi lar de komme til for lett i perioder, og får lov til å komme til for mange sjanser som vi kunne ha avverget tidligere i spillets gang. Vi skulle vært litt mere konsentrerte. De «koster» mye folk fremover, og da er det jo klart at de vil produsere sjanser. De spiller med veldig stor risiko, noe som er en grunn til at vi også skaper så mye som vi gjorde.

– Jeg vet ikke om du hadde stilt meg det samme spørsmålet hvis vi hadde vunnet f.eks 3-2 på disse to sjansene som vi hadde. Det tror jeg ikke de andre journalistene her hadde gjort heller, da hadde jo alle vært veldig happy. Men jeg selv hadde ikke vært så veldig happy for det, siden jeg ser faresignalene på de tingene som vi er for dårlige på. Det er blant annet at vi slipper inn for lette goaler.

Men de sjansene som Krogstad og Nystrøm hadde burde jo vært mål?
– Det er dine ord, men de er slitne. De var i en stresset situasjon, men det er klart at på en god dag så sitter de sjansene der. Normalt sett er dette gutter som er sikre på kassa når de først har sånne sjanser.

Det hadde jo blitt en helt annen kamp hvis disse sjansene hadde blitt omsatt i mål?
– Ja helt klart, mål preger kampene. Strømsgodset vinner 1-2 mot oss i dag, og totalt sett så kan jeg bare si at de var best i dag.

Men jeg mener selv at Moss var best 2 omgang, hva mener du om det?
– Det første kvarteret i 2 omgang så raser jo Strømsgodset over oss, men så tar vi litt over igjen. Vi har en periode hvor vi er flinke til å utnytte hullene som blir når de angriper, og er farlige på overganger. Resultatet kunne fort ha blitt anderledes og gått i vår favør. Likevel; totalt sett så syntes jeg at Strømsgodset gjorde en god kamp i dag og var litt bedre enn oss i dag. Vi får være såpass ærlige og prise oss lykkelig over at dette ikke var noe seriekamp, så får vi heller gripe sjansen når serien kommer, avslutter Geir Bakke.