Slaget om Østfold

Fossefallet Supporterklubb hadde sendt to lekre blondiner ved navn Linn Belsby og Lena Walberg til Melløs stadion der de traff Kråkevingen-supporterklubb sine to sentrale aktører Roy Kenneth Nilsbakken (bedre kjent som «Hjælmen») og Andreas Borge.


De fire hadde tro på følgende resultatutfall sånn ca. kl. 16.50 førstkommende søndag:

Kråkevingen:
Hjælmen: Moss – Sarpsborg 0-4 (???)
Borge: Moss – Sarpsborg 3-1
 
Fossefallet:
Linn Belsby: Moss – Sarpsborg 3-4
Lena Walberg: Moss – Sarpsborg 1-2mossfk.no slo også av en prat med begge lags trenere før de sammen med sine utvalgte barker sammen til duell på «FORT MELLØS».
Særpetrener Roar Johansen var først ut til å skape litt spenning før oppgjøret mot sin tidligere arbeidsgiver der han for aller første gang må stå på den «gale siden» av midtstreken:

– Det blir gøy å komme hit på søndag for å prøve å ta tre poeng fra Moss. Vi har vært i bra flyt lenge nå og har samtidig et godt lag. Vi ser så absolutt muligheten for stor at vi skal klare å ta med oss poeng herfra på søndag.

Hva mener du er forskjellen på disse to lagene, tabellen lyver jo ikke?

– Det er først og fremst i forhold til innspilte poeng. Vi har klart å være mer stabile over tid enn det Moss har klart denne sesongen. Vi har ikke tapt på ni kamper, mens MFK vinner og taper annenhver kamp. Det er så absolutt stabiliteten som er den store forskjellen mellom Moss og Sarpsborg.

Det er vel en del like fellestegn ved denne sesongen i Sarpsborg og den som du hadde  i Moss i 2005 da Knut Tørum var hovedtrener?

– Ja, på mange måter så er det jo det. Jeg kjenner litt av den følelsen av at spillerne tror at det nesten ikke er mulig å tape kamper. Det blir en trygghet i det som vi driver med, at man tør å være marginal og samtidig tør å teste grensene sine littegrann i tillegg. Det gir naturligvis resultater.

Tør du å tippe utfallet av kampen, Johansen?

– Nei, det har aldri gjort. Det kommer jeg heller aldri til å gjøre for å være ærlig. Men jeg kommer hit for å gjøre en jobb i håp om å få tre poeng mot MFK, avslutter Roar Johansen.

 
Linn Belsby, Andreas Borge, Per M. Haugen, Roar Johansen, Hjælmen og Lena Walberg
med spillerne Fabien Vidalon (MFK) og Joakim Heier (Sarpsborg 08). Sistnevnte spiller
ikke grunnet karantene.
 [Foto: Alvin Holm]

Mossetrener Per Morten Haugen hadde følgende kommentarer:

Hvor ligger tankene dine foran denne kampen mot rivalen fra Sarpsborg? Vi bør vel heve oss betraktelig etter tapet mot Skeid?

– Vi bør nok opp veldig mange hakk i forhold til den prestasjonen som vi gjorde mot Skeid, ja. Det er det ingen tvil om og det forventer jeg at vi gjør. I utgangspunktet må vi først og fremst opp med intensiteten og duellstyrken i kampen mot Sarpsborg. Vi må også ta de defensive løpene hjem – det var vel det vi jukset litt med mot Skeid.

Er det gjort noen spesielle grep denne uken?

– Det som har vært satt fokus på denne uken er å få opp intensiteten og lysten til å vinne. Skulle ikke tro at det er så vanskelig å få litt ekstra motivasjon til dette lokaloppgjøret. Og vi vet godt hva som venter oss på motsatt banehalvdel, siden vi har møtt de to ganger tidligere denne sesongen. Det bør jo være en motivasjonsfaktor at vi nå må vinne for å revansjere de to tapene som vi har fra treningskamp og seriekampen på bortebane i sommer.

Blir det samme laget som mot Skeid?

– Nei, det blir ikke det samme laget, runder Haugen av, bestemt!

Det kan derfor være duket for noen overraskelser i startelleverenen til hjemmelaget. Fasiten får vi altså på søndag kl 15:00.

VEL MØTT!