Skuffelse i mossegarderoben

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
og Hege Nilsen(hege@mossfk.no)
Foto: Brynjel
Johnsen(brynjel.johnsen@mossfk.no)

Et vakkert frispark fra mossebacken Tommy Edvardsen, kunne fått stå som en minneverdig avslutning i en ellers kjedelig kamp. En heldig gjennomglidning fra Løv-Ham, ødela kvelden for kællane. Da mossfk.no forsøkte å få Jon-André Fredriksen i tale etter kampen i går, sto skuffelsen å lese i ansiktet til spilleren. Fredriksen uttrykte da også at han var fryktelig skuffet.

– Vi burde vunnet, spesielt når vi leder til det er få minutter igjen.
– Hva skjedde ved scoringen?
– Vi har ledelsen, og ligger lavt. Vi er vel ikke kyniske nok.
– Hvordan synes du det fungerte ellers i kampen?
– Vi har et visst trykk, men skaper for lite. Løv-Ham skapte imidlertid heller ikke noe særlig, avslutter en tydelig skuffet Jon-André Fredriksen.


Men det var faktisk lyspunkter i går. Det er lenge siden forsvarsspillet har vært såpass solid. Martinsen er tilbake i godt, gammelt slag, og nyervervelsen Jørgen Horn spilte på seg mer selvtillit.

Vi mener utfordringen til MFK ligger i midtbaneleddet, spesielt med tanke på formasjonen laget ønsker å benytte. 4-4-1-1 er jo et forsøk på å skape noe i rommet mellom motstandernes stoppere og midtbane. Da må imidlertid pasninger og kreativitet holde høyt nivå. I går virket mossingene å lande på 4-3-3, og midten ble da for tynn. Nystrøm og Fredriksen er ikke midtbanespillere med defensiv legning, og blir stående for mye å vente.

Det hjalp på kreativiteten da Mo kom innpå, men Løv-Ham var ikke spesielt lette å spille mot. Høye spillere er det lurt å ta på bakken, og Løv-Hams kjemper fikk ofte for lett match mot kællær som var halvmeteren for korte når ballen kom i luftrommet. Det kunne også observeres at Steffen Nystrøm ved en rekke anledninger burde vært spilt gjennom, men pasningene kom aldri.

Det å utnytte medspilleres styrke, bør være et fokusområde på treningene fremover. Det vi så i går, gjør oss forutsigbare og kjedelige fremover på banen. Blant annet blir Steffen Nystrøms force for sjelden utnyttet. Dernest gjelder det å finne medisinen mot lavtliggende lag på Melløs…