Skuffelse i Mossegarderoben etter Pors-tapet

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Jon-André Fredriksen: -Vi setter ikke sjansene våre

Kommentar til kampen?
– Jeg synes at vi hadde hele første omgang under kontroll, men i store deler av andre omgang gir vi fra oss ledelsen etter at vi leder 1-0. Så tar de over spillet på en eller annen måte.

Hva var det som gikk galt i dag?
– Jeg vet ikke , men jeg synes at vi jobber bra. Vi gir alt, men det gikk ikke helt vår vei i dag synes jeg. Vi hadde jo store sjanser som vi burde scoret på, men det sitter ikke i dag. I første omgang var vi veldig gode, men setter ikke sjansene vi har og da holder det ikke å lede med 1-0, dessverre.

Knut Hovel Heiaas: -Burde holdt helt inn

Kommentar til kampen?
– Jeg synes at vi har full kontroll i første omgang, da gjør vi akkurat det som vi var enige om; nemlig å ødelegge spillet deres. Så kommer jeg til to kjempesjanser jeg bør score på.

Men hva gikk galt etter din mening?
– Den ene redder keeper og den andre går utenfor. Veldig surt, men sånn er det noen ganger. Noen ganger går de inn – andre ganger ikke. Men vi tar ledelsen 1-0 og da bør vi jo klare å ri det inn, noe vi dessverre ikke klarte denne gangen.

Men hva synes du egentlig om byttene som ble gjort, ved at Fredriksen og Forsberg ble tatt ut?
– Det var vel i grunnen greit, det var veldig mye løping på kantene og vi spilte veldig mye mann mot mann mot Pors sine stoppere. Og da blir det mye løping for vingene, så det virket greit at de ble byttet ut. Jeg tror de ble veldig slitne etterhvert.

Men hva tror du om sjansene i kampen mot Bryne til onsdag?
– Den skal vi vinne for å henge med i toppen, sier en selvsikker Knut Hovel Heiaas til mossfk.no.

Tor-Erik Moen: -Surt tap!

Kommentar til scoringen din?
– Jeg bare fyrte løs fra 16-17 meter.

Var det ikke litt glatt og sleipt da?
– Jo tydeligvis men den gikk ihvertfall i mål.

Kampen for vår del var bra den helt til det var 15-20 minutter igjen. Da klarer vi å slippe inn to mål, noe som ikke skulle være mulig!

Men hva var det som gikk galt? Må forsvaret ta på seg skylden?
– Det er vel helst alle, men vi skal ikke slippe inn to mål når vi selv leder 1-0 og det gjenstår 15 minutter igjen av kampen. Veldig surt! Men nå går vi for tre poeng mot Bryne selv om det blir tøft. Vi har vunnet tøffe bortekamper før og det er vel kanskje en fordel at ikke vi er favoritter i den kampen.

Christian Michelsen: – Vi må jobbe knallhardt

Hvordan var det å overta kapteinsbindet?
– Å få være kaptein er en tillitserklæring, men hvem som løper rundt med det røde båndet betyr ikke noe på den måten. Vi må ta tak alle sammen og jobbe og vi er ikke bedre enn det «svakeste ledd», som det heter. Vi må stå sammen og jobbe knallhardt sånn som vi har gjort i hele vårsesongen.

Men hva er din kommentar til kampen i dag?
– Jeg synes at vi gjør en ok kamp. Vi skaffer mye sjanser og det er synd at vi ikke klarer å sette dem. Spesielt før pause har vi føringen i kampen. Mål styrer kamper og når vi ikke scorer, kommer det en sjanse før eller siden i mot. Det som skuffer meg mest i dag, er at vi først har ledelsen og deretter detter sammen. Samtidig klarer vi ikke å holde på ledelsen helt inn, sier en tydelig skuffet ”Mikkel”.

Trener Knut Tørum: – Skuffet over avslutningene våre

Kommentar til kampen?
– Vi spiller egentlig en ganske ålreit kamp i dag, og vi har brukbar kontroll på det som Pors presterer fremover. Og vi skaper en masse sjanser i første omgang som vi bør score på. Da hadde vi selvfølgelig fått kampen mer inn i vårt eget spor. Vi er ikke så effektive i den perioden som vi egentlig er best, så går vi til pause med 0-0.

– Vi starter bra i andre omgang, og scorer målet vårt etter flere gode sjanser. Men så synes jeg at vi mister trykket spesielt i overgangene våre, samtidig som Pors legger igjen flere spillere på topp. Og da blir vi litt baktunge med å stå i mot det angrepsspillet deres uten at vi klarer å straffe dem med de store rommene som de etterlot seg. Det var veldig skuffende.

– Vi surrer inn 1-1 målet pga dårlig forsvarsspill og veldig unødvendig balltap ved midtstreken. Derfra og ut synes jeg kampen var mer åpen, men i dag var det Pors som trakk det lengste strået. Jeg er skuffet over å ha tapt poeng og tapt kampen, men jeg er like skuffet over avslutningene våre.

Men likevel: Når vi har sovet dette av oss, er jeg sikker på at vi er fornøyd med mye av det som skjedde her i dag, også. Vi spilte en vesentlig bedre kamp i dag enn vi gjorde borte mot Pors i våres, så vi får riste av oss dette og komme tilbake mot Bryne på onsdag og revansjere oss der.

Men hva synes du om Alexander Forsberg i dag?
– Jeg synes Alex spilte sin beste kamp for sesongen, og han var veldig bra. Han var faktisk en av våre beste spillere i dag og han tok godt vare på den sjansen han fikk i dag, avslutter Tørum.