Skeid Jr. – Moss Jr. 1-1 (0-1)

Kamp: Skeid Jr – Moss Jr. 1-1 (0-1)
Mål: Marius Henriksen

Type: Junior interkrets

Dato: 28.06.06

Sted: Nordre Åsen

Av trener Joakim Mensen

Med en litt mentalt sliten gruppe klarte spillerne å omstille både hode og bein til 90 minutter i det varme sommerværet. Med dette som utgangspunkt valgte vi å gå ut lavt å la Skeid styre spillet. Skeid fikk ta kommandoen, mens vi prøvde å holde tette lagdeler og konsentrert markeringspill. Det holdt på å gå gærent allerede etter bare ett minutt da Skeid kom igjennom med Eikum, men en meget god Eikum reddet avslutningen. Gradvis kom vi inn i kampen, og vi lyktes bra i frispillingsfaser med varierte oppspill etter kort igangsetting.

Skeid forsøkte å stå høyt, men vi viser at vi behersker frispilling med gode bevegelser på egen halvdel mot høyt press. Særlig Markus har utviklet meget gode ferdigheter i denne fasen med høy presisjon og gode valg. Midtveis i omgangen tok vi initiativet i kampen og lyktes å forstyrre Skeid med høyt press i gjenvinningsfase. Dette resulterte i en lengre periode med innkast og dødballer oppe rundt Skeids 16-meter. I slike faser er det det laget som klarer å holde fokus på «neste ball» lengst som oftest lykkes. Og her viste vi en meget god egenskap med å være først på ball og deretter evne til å jobbe for å holde den i spill. Utfallet ble totalt da Marius Henriksen fikk ballen inne på 5-meter etter god jobb av Truls i forkant og 1-0 til oss. Omgangen ut kontrollerte vi kampen, og kamputfallet kunne bikket til vår fordel da Truls kriget seg forbi midtstopper og keeper for så å bli hindret av livtak fra keeper i et lite sekund på åpent mål (!).

I starten av 2.omgang skjer det vi skal ta mest lærdom fra denne kampen. Etter å ha snakket gjennom utfordringen som venter de siste 45 minuttene med sannsynlig trykk fra Skeid i starten der vi ønsket å svare med resolutt spill, disiplin, og konsentrasjon utlikner hjemmelaget etter bare 2 minutter (!). Ved FIRE anledninger har vi mulighet å få ball unna farlig sone. Det starter med et oppspill fra Skeid der vi ikke går på ball før den spretter…duell oppstår og innkast til Skeid. Skeid kommer til et mislykket innlegg etter kastet…mens to åpne klareringsforsøk uten press mislykkes fra oss. Skeid får avsluttet fra 20 meter og corner. Tett markering på corner fører til at vi kommer først på ball og kan klarere på ny, men avventet beslutning fører til duell som Skeid vinner ball på – dog feilvendt ut mot sidelinje. Overivrig og irritert på å rette egen feil lager vi frispark i farlig sone – som fører til scoring etter haeding på bakre stolpe. Dette er feil vi MÅ lære av der ALLE må vurdere situasjonen nøye i etterkant. 1-1 og åpen kamp igjen.

Skeid styrte store deler av omgangen der vi ikke klarte å flytte bein hurtig nok defensivt mot deres trippling på venstrekant, og skapte noen store sjanser. Vi kunne tatt med oss alle 3 poengene etter gode overganger der vi kom helt inn i hjemmelagets 16-meter. I tillegg hadde Martin Hansen en corneravslutning fra 5-meter bare minutter før slutt som gikk like over.

Vi er selvsagt fornøyd med et poeng i en kamp der vi lyktes brukbart med vårt litt uvante spill – med å la motstanderen føre kampen. Dette var også en god matching mot et sterkt Skeid-lag mtp JET-cup som vi skal til om halvannen uke. Men før det får vi en ny god pekepinn mot Lyn som også ønsker å kjøre inn JET-laget i den kampen – det blir spennende å se!

«Vi er på vei…»