Skeid har fått opp dampen

Av Knut Hovland

Moss Fotballklubb og Skeid har møtt hverandre mange ganger tidligere, men da stort sett i den øverste eller nest øverste divisjonen. Ingen av klubbene er helt komfortable med å være i 2. divisjon, men begge er i ferd med å bygge seg opp igjen etter noen kraftige nedturer.

I fjor spilte Skeid i 3. divisjon – i samme avdeling som Sprint-Jeløy. Etter en relativt jevn og spennende sesong endte det med opprykk for Oslo-laget, som nå spiller sine hjemmekamper på Nordre Åsen. Tidligere har klubben stort sett holdt til på Bislett og Voldsløkka.

På den sistnevnte arenaen møttes Skeid og Moss en flott høstdag i 2005 med minst 1500 mossinger ringside. Da endte det med 2–1 til de gule og svarte og MFK var svært nær et opprykk til Tippeligaen. Men så sprakk det dessverre i den siste runden mot Sandefjord og opprykket gikk fløyten.

Årets sesong startet nesten helsvart for Skeid: Først et surt 2–0-tap for KFUM hjemme, deretter 3–2 over Finnsnes borte. Men så ble det hele fire tap på rad før seiersrekken begynte: 4–1 over Lørenskog, 2–0 over Harstad og 6–1 over Drøbak-Frogn. Innimellom dette ble det 2–2 borte mot Eidsvold Turn, også det et sterkt resultat.

Skeid har i mange år vært kjent som en talentfabrikk og har fått fram landslagsspillere som Daniel Braaten, Daniel Fredheim Holm og «Moa». De beskriver seg selv som «den beste Oslo-klubben å vokse opp i», og dette har de også dokumentert denne sesongen. Juniorlaget til Skeid er i 4. runde i NM og skal der møte Lillestrøm.

Skeid-trener Kjell Sverre Hansen Wold kommer til Melløs med et ungt lag fullt av selvtillit etter de siste serierundene. MFK har falt noe tilbake, men spillerne er garantert revansjesugne og vil sikkert vise seg fra sin beste side før det blir ferie i 2. divisjon. Med tre poeng i denne kampen, er MFK for fullt med i tetstriden igjen.

Lykke til!


Skeid-spillere jubler etter scoring mot Drøbak-Frogn. Skeid vant oppgjøret hele 6-1.
(Foto: Skeid Fotball / Anders Vindegg)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design