Skal gi Sarpsborg kamp!

Av Knut Hovland

A-laget til Moss Fotballklubb strutter av selvtillit og har flere gode resultater å vise til i vinter. Ikke minst var det deilig å slå Fredrikstad 2–1 på Melløs i februar, og det var også mye positivt å trekke fram etter 7–0 over Ullern lørdag. Nå venter langt hardere motstand, og det kan bli litt av en batalje på Sarpsborg stadion i morgen kveld.

– Det skal selvsagt være forskjell på et lag som spiller i Tippeligaen og et lag i 2. divisjon, men dette kan likevel bli morsomt sett med mosseøyne. Vi har et godt lag og er blitt mye bedre organisert enn vi var tidligere. Sarpsborg har vi konkurrert mot i mange år og stort sett vært foran, men akkurat nå er de i førersetet i Østfold, sier MFK-veteranen.

Han spilte selv en halv sesong i Sarpsborg i 2009 og var blant annet med på å slå MFK grundig i en treningskamp i Østfoldhallen. Det samme året holdt de blåhvite på å gå helt over ende, men en sterk høst førte dem til kvalikspill om opprykk til Tippeligaen. Året etter klarte de det, men da var Jon-André i England og spilte for Hartlepool. Nå er det bare MFK som gjelder – som det stort sett har gjort siden han kom fra Råde i 2002 og debuterte i Tippeligaen med de gule og svarte.

– Det er et veldig bra opplegg i Moss nå, det beste vi har hatt siden Tørum var trener i 2005. At Arne Erlandsen fortsatte som hovedtrener gjorde at jeg ble motivert for å ta en ny sesong. Vi er inne i et viktig jubileumsår her i landet, og det hadde vært veldig morsomt med opprykk på tampen av året. Nå er det opp til oss som spiller på laget å ta ut vårt aller beste, og jeg gleder meg til både kampen mot Sarpsborg og resten av 2014-sesongen, sier Jon-André Fredriksen – før han går ut i vårsola med datteren på snart et år.

Moss møter et meget godt lag i Sarpsborg kl. 18.00 i morgen, ingen tvil om det. Det måtte riktignok gjennom kvalifisering for å berge plassen i Tippeligaen i fjor høst, men nå er laget styrket. Sarpsborg har seks seire på rad i vinter, sist helg ble det 3–1 over Mjøndalen. Da spilte ikke mossingen Martin Thømt Jensen, men det gjør han trolig i morgen.

Møt opp i Sarpsborg i morgen og hei på «mossekællane»!