Siste kamp med gutta!

FAKTA

Navn:
Jacob Mjelde
Alder:
18
Fødested:
Fredrikstad
Oppvokst:
Jeløy
Posisjon:
Midtstopper
Tidligere klubber:
Sprint Jeløy – Moss FK
Mjelde kom til Moss Fotballklubb fra Sprint Jeløy som 15 åring og sisteårsgutt. Han har vært trofast mossespiller i fire sesonger og godt etablert på klubbens junior elitelag.
Meritter:
– Ble tatt ut på regionlaget (guttelaget) som 15 åring. Ligger på nivået under landslaget.
– Fikk debutere for A-laget i Adeccoligaen hjemme mot Skeid.

Fra fotball til streng disiplin og plikter

Om få dager så melder Jacob Mjelde seg til tjeneste på rekruttskolen KNM Harald Hårfagre, som befinner seg i oljebyen Stavanger. Der skal han tjenestegjøre i kongens klær innen sjøforsvaret de neste 18 månedene.

– Jeg kommer til å savne det å spille fotball, jeg kommer nok til å fortsette på et eller annet nivå ihvertfall etter fullført rekruttskole, sier Jacob videre. Jeg kommer til å prøve å kombinere det med studier og førstegangstjenesten der jeg blir stasjonert, det satser jeg på å klare.

Siste kamp med gutta sparkes i gang i kveld hjemme mot serieleder Bærum

– Det blir selvfølgelig veldig vemodig for meg å spille siste kampen i kveld med gutta som jeg har trent og vært sammen med så lenge, de vil bli dypt savnet for å si det mildt. Men det hadde smakt veldig godt å kunne avslutte med seier mot serieleder Bærum siden samtlige gutter på laget har veldig lyst til å revansjere 4-0-tapet fra i våres på bortebane. For meg hadde det vært viktig å kunne avslutte med stil og tre poeng før gutta tar ferie. Men Bærum er et meget godt og sterk lag, så vi må være skjerpet i 90 minutter.

Artikkelen fortsetter under bildetHar hatt det som plommen i egget

– For min egen del så har overgangen fra Sprint Jeløy til MFK vært over all forventning med tanke på utvikling og erfaringmessig.  Jeg er blitt en mer stabil fotballspiller med god forståelse for selve spillet på både junior- og rekruttnivå (3. divisjon). Jeg var også så heldig å få debutere for MFKs A-lag hjemme mot Skeid i Adeccoligaen. Det har vært jo vært målet å få føle på det nivået. Det er jeg veldig takknemlig for, bare så det er sagt, avslutter Jacob Mjelde før han trener videre for aller siste gang med sine lagkamerater.

                                                 Tekst og foto: Alvin Holm