Sikret plassen i interkretsserien!

Oslo-laget ville vært seriemester med tre poeng, mens mossingene på sin side måtte vinne for å være sikker på å beholde plassen på det øverste nivået i sin årsklasse. 

Dermed lå alt til rette for en dramatisk kamp på kunstgresset på Melløs i kveld – og jubelen sto naturlig nok i taket da dommeren blåste av og 2-1-seieren var et faktum.

mossfk.no gratulerer spillere og støtteapparatet med en svært solid sesongavslutning!

KAMPFAKTA

G16 Elite: Moss – Vålerenga 2-1 (2-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 11.10.2010
Kl: 19.00

Målscorere og assist:
1-0: Peter Stige (Thomas Gjestrumbakken)
1-1: Ukjent Straffe
2-1: Christian Bretun (Tommy Larsen)

Laget:
Ole Martin Johnsen, Jesper Andersen(K) , Christian Orheim, Kent Flemming, Hc Hansen, Tommy Larsen, Preben Andersen, Sondre Aasen, Thomas Gjestrumsbakken, Simen Lunde, Peter Stige.

Innbyttere:
Jonas Grønstad, Thomas Måleng, Sebastian Mortvedt, Didrik Sundling, Christian Bretun, Christoffer Moe.

Tilskuere fra laget:
Oskar Hansen(Brudd i armen), Jørn Listerud(Ryggskade).

REFERAT

Da var årets siste kamp spilt for MFK G16. Og det var litt av en utfordring som ventet oss. VIF lå som nr 1 på tabellen, og ville med seier over oss bli seriemestere 2010. Det var et fantastisk Mosselag for dagen som ville det annerledes med en herlig innsatsvilje og en offervilje helt uten like.

Taktikken som ble lagt for dagen var nok litt annerledes enn det vi pleier og ha, og undertegnede var nok litt spent på hvordan laget ville takle det. Det var null grunn til bekymring skulle det vise seg. Gutta fulgte planen til punkt og prikke. Herlig gutter.

Kampen:
Vi ligger lavt og venter på VIF. Vi vet at de liker og trille ball, og at de gjerne trer igjennom i mellomledd. Dette rommet klarte vi å stenge stort sett hele tiden. Vi får 2 mål på kontringer, VIF akkurat som ventet ville være frustrerte og tømte seg bakover. Vi kunne fort fått et par mål til. ViF får en redusering på straffe.

Kambildet er akkurat det samme i 2 omg. VIF triller og triller ball, men stanger imot en forsvarsmur uten like. Forsvaret og midtbanen ligger fine og kompakte, med en tålmodighet og stolthet som man skal lete lenge etter. På topp jobber Stige først og så Moe med en vilje til å jage ball hver gang. I et siste desperate forsøk prøver VIF se med å tripple på kantene, men da gjør vi noen småjusteringer fra siden.

Med seier i denne kampen berget vi plassen i interkretsserien. Det som også var moro var at det var de samme spillerene som vi har brukt i hele høst som stod for denne bragden i dag, i tilleg til Christian, Kent, Sebastian og Thomas fra G15 Elite og Jonas fra 96 laget. Så det SPIRER OG GROR GODT i yngres avdeling, selv om enkelte skulle mene noe annet. Spesielt stopperspillet til Kent var av høy klasse. Og avslutningen til Christian på 2-1 målet var som tatt ut av læreboka. Flott gutter. Hele laget var store i dag, men jeg må få nevne HC som har tatt store steg i utviklingen sin i løpet av høsten. De siste kampene har du rett og slett vært outstanding.

Til slutt vil jeg takke laget for sesongen, det har gått litt opp og ned gutter i forhold til i fjor da vi ble kretsmestere. Det viser igjen at det er stor forskjell på å spille KM kontra interkrets. Dere skal ha all ære for at dere har klart å holde humøret oppe. Vi har nok lært utrolig mye av dette året sammen.

Vil gjerne også takke assistenten min Truls Andersen,  ressurstrener Anders Hansen og keepertrener Terje Henriksen for sesongen. Godt å være flere når det går litt opp og ned. Vil også takke klubben for støtten gjennom hele sesongen. Den har vært god og ha.

Til slutt vil jeg ønske Juniorlaget lykke til med sesonginnspurten. Dette klarer dere Johnny og Neil.

Sportslig hilsen
Håkon Johansen
Hovedtrener G16 Elite