Sesongens veiskille?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Likevel skal laget fra Tromsø ikke kunne matche årets mosselag. For Moss spiller ut og vinner over de antatt svakeste lagene, så vel som de bedre motstanderne. Tidligere sesonger tapte kællane to eller tre poeng i disse kampene. Oppgjørene var ofte en lidelse å overvære. Moss fant aldri ut av disse lagenes enkle strategi og system. Lange baller polet opp i sekstenmeteren tvang Moss til å gjøre mye av det samme, eller spille five-a-side på egen banehalvdel, mens motstanderne sto med sin ellever og ventet kompakt på sin. Ikke fin fotball!

Hva som gjør at vi ikke opplever dette i særlig grad lenger, kan skyldes flere forhold. Vi tror MFK har blitt smartere. Hurtigere overganger allerede tidlig i kampen når sjansen byr seg, har ofte drept kampen i slike oppgjør – tidlig. Og vi kommer med mer folk enn før. Tidligere hadde vi en midtbane som vendte opp og vendte opp. Vi opplever at dette er et tilbakelagt stadium hvis vi ser årets sesong under ett.

Tromsdalen er ikke nødvendigvis et slikt svakt lag lenger. De har riktignok rykket opp det ene året, for så å rykke rett ned det neste. I fjor maktet de imidlertid kunststykket å overleve på målforskjellen! I år ligger laget sammen med gode lag som Hønefoss og Kongsvinger sånn midt på tabellen. Det kan bety at Tromsdølingene er i ferd med å knekke koden i Adecco og bite seg fast. Vi tror ikke laget vil måke og mæle ballen på egen stadion, så det er dermed duket for et ”penere” oppgjør enn tidligere. Det kan passe Moss.

Vi stiller uten Fabien Vidalon, vår selvutnevnte hissigpropp og asket (majones er forbudt!). «Servitøren» som serverer sine kolleger lekre ballretter, slik vi så Ole Jonny Henriksen gjorde i sine velmaktsdager, setter en fin standard i laget. Det kan sies mye om spilleren på godt og vondt, men det meste er bare positivt. En spiller med ambisjoner og lyst til å vinne! Synd at han pådro seg det siste gule. Det samme kan sies om muskelbunten Mahmoud El Haj. ”Hajen”, som har danket ut spisser som Steffen Nystrøm og Andreas Strand, bør svømme i smulere farvann resten av sesongen. Vi trenger ham!

Så ønsker redaksjonen lykke til i Trømsø, med berettiget håp om scoringer den rette veien. Gjerne med ketchupflaske-effekt!

Kampen kan vise seg å bli et veiskille med hensyn til MFKs tabellplassering etter endt sesong.