Senk skuldrene, kællær !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Før årets sesong var nok de fleste en smule nøkterne med tanke på plassering blant de fem beste, tross målsettingen. 2006 viste at Moss ikke var stabile nok, og tapte jevne oppgjør, særlig mot antatt svakere lag.

Amin Askar er et kjempetalent. Det mener vi og det mener speidere fra toppklubbene i Norge. I høst har det bare ikke fungert, og vi skjønner følelsen Amin sitter med. Det går trått og han har ikke gjenfunnet sin plass i formasjonene til Moss. Vi som har spilt selv, vet at det er ingen god følelse å befinne seg i ingenmannsland på banen.
Men vi er ikke bekymret for at han skal forbli i det moduset. Allerede i morgen kan revansjen komme både for ham og andre som har slitt.

Samtidighet har Bakke terpet på en rekke ganger. Hvorfor kællane ikke innfrir nettopp disse forventningene, se det kan de ikke svare på selv en gang. Det er vel ikke umulig at nettopp tanken på å komme seg opp av bølgedalen har gjort noen og enhver anspente. Så det er på tide å senke skuldrene. Ut fra potensialet i stallen har vi nemlig gjort en bra sesong. Nå søker den sportslige ledelsen å ta det siste steget for å lykkes med opprykk før 2009-sesongen. Spennende spillere står på trappene på Melløs.

Kongsvinger var for få år siden uplassert i 2. divisjon, men bare tre år tidligere var Gjemselund stadion gjenstand for elitefotball. Så raskt kan man falle eller stige. Før 2004-sesongen rykket laget opp til Adeccoligaen, og gjorde – som nyopprykket lag – en formidabel sesong som førte til kvalik mot Bodø Glimt, etter det vi erindrer. Som vi vet, misset hedmarkingene i det forsøket. Kongsvinger er i alle fall nå etablert i Adeccoligaen, og har navn i lagoppstillingen som bør høste respekt.

I morgen bør det ligge til rette for festfotball i mildt oktobervær. Matta er flott og treningene har vært gode. Det at kaptein Mikkel er ute, åpner for Lars Øvrebø, som etter vårt syn virker like sterk i akkurat den rollen når han får sjansen. I hele tatt bør det være en samstemt midtbane som tar i mot Kongsvinger søndag. Farlig balltap i nettopp dette leddet medfører intens neglebiting på tribunene, og vi skuffes over svake avleveringer til tider. Skjerping av når og hvor man leverer fra seg ballen er nøkkelen til suksess når vi er på vei framover på banen. At vi har spilt ”en hel haug” med uavgjort kan henføres til upresist pasningsspill og timing av løp. Så enkelt – så vanskelig!

Men vi har ikke sagt at KIL ikke vil slite med det samme i morgen! En liten framskriving av godfølelsen fra ettersommeren er det som skal til for å skape fortvilelse i Kongsvinger-laget. De tapte sist helg. Det samme bør skje søndag!

Break a leg!