– Selvtillit og god moral i laget

Tekst og foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Steffen Nystrøm: – Må prøve for å lykkes!

– Kommentar til seieren som ga 3 plassen i dag?

– Det er veldig deilig, vi har jobbet så hardt for denne kvalik-plassen, og nå er vi der. Nå er alt opp til oss selv. Vi må bare stå på alle mann og ta en kamp om gangen og vinne det som er igjen.

– Vakre scoringer, hvordan vil du beskrive dem selv?

– Den første scoringen min er et langt oppspill fra Godset som blir klarert, ballen blir deretter spilt ut til Jonas. I neste trekk kommer vi to mot en og han spiller meg i gjennom alene med keeper, hvorpå jeg setter den i nærmeste hjørne. Det er en fantastisk følelse å gjøre 2-1!

– På 3-1 scoringen får jeg et langt oppspill fra Gard som jeg vender opp med i en touch, og klinker til rett i nota. Tør man ikke å prøve så lykkes man heller ikke!

Per Morten Kristiansen: – Kvalik innen rekkevidde!

– Litt utenomsportslig dramatikk i denne kampen. Hvordan opplever du flaskekastingen?

– Jeg ble truffet i skulderen, men ingen fare. Faktisk litt overraskende, men det er ofte noen enkeltpersoner som ødelegger for en stor gruppe, og det er veldig synd.


– Kommentar til dagens kamp?

– Jeg synes vi spilte svakt i 60 minutter, skapte lite sjanser samtidig som Godset var farlige ved flere anledninger. Vi viser nok en gang en enorm moral ved å snu kamper, men vi er litt heldige som får godkjent 1-1 scoringen.

– Moss er for tiden på 3. plass (kvalikplass), kommentar til det?

– Kvalikplassen er innen rekkevidde, og den gir vi ikke i fra oss!

– Blir det vemodig å forlate Moss Fotballklubb etter sesongen, hvis vi skulle klare å rykke opp til tippeligaen?

– Vedmodig blir det uansett hvordan det ender i år. Jeg har hatt det helt utmerket i klubben, og kommer til å savne Moss FK veldig. Men avgjørelsen min er tatt og det er på tide å dra videre. Skulle det bli opprykk, er det bare en bonus, og det vil glede meg enormt!

– Må også få legge til at Moss Fotballklubb sine trofaste supportere fortjener tippeligaspill igjen på Melløs i fremtiden, skryter mossekeeperen.

– Har du fått noe tilbud ifra andre klubber?

– Har vært i kontakt med andre klubber, men ingen tilbud foreløpig. Jeg har en agent som jobber med saken for meg, og det ser ut til å ordne seg snart.

– Er det aktuelt med 1. divisjon, eller er det kun tippeliga-spill som gjelder?

– Det er kun tippeligaen, superligaen eller allsvenskan som gjelder for meg.

– Hva er den store forskjellen på MFK i forhold til i fjorårs-sesongen?

– Vi har en mye mer definert spillestil, alle kjenner rollene sine godt. En viktig faktor er også at vi har en god spillerstall og innbytterne våre er veldig ofte med på å snu kampene til vår fordel – avslutter vår trofaste og gode keeper Per Morten Kristiansen.

Knut Tørum: – Vi blomstret opp!

– Hvordan vil du oppsummere denne seieren?

– I dag var det en ordentlig jobbekamp, der Godset stresset oss og spilte oss lavt. De gjorde det veldig vanskelig for oss, men jeg synes gutta sto på og gjorde det bra helt fra starten av. Til slutt gikk Godset tomme for krefter og vi blomstret som rakkern siste del av kampen. De siste 15-20 min var det skikkelig stil over spillet vårt.


– Etter at du foretok byttene med at Fredriksen og Krogstad kom innpå, snudde jo kampen til de grader?

– Ja, de gjorde et bra innhopp. Steffen Nystrøm våknet mer til, samtidig som Godset faller litt i prestasjoner og går tomme for krefter, og vi straffer dem ordentlig de siste 20 minuttene av kampen.

– Men man skal ha selvtillit til for å få det til, og det skal bra trening og god moral til, og det viser gutta gang på gang at de har.

– Nå er jo Moss på kvalikplassen og alt gikk vår vei i dag med tanke på Bryne, Pors og stabæk sine kamper, kommentar til det?

– Det gikk litt vår vei rundt oss, men fortsatt er det 7 kamper igjen, og vi må vinne 5 av de kampene, mener jeg. Men oddsen er bedre enn den var før kampen. Da var det 6 av 8, og oddsen blir bedre for hver kamp vi vinner, naturligvis.

– Steffen Nystrøm fant igjen veien til nettmaskene, kommentar til det?

– Han gjorde to fantastiske scoringer i dag, og vi er meget fornøyde med å ha Steffen på laget. Han har avgjort mange kamper for oss denne sesongen, avslutter en meget godt fornøyd trener Knut Tørum.