Seier tross sjansesløsing

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Moss rundspilte Sparta i store perioder av kampen og skapte en rekke sjanser, men viser igjen at spillerne er godt vaksinerte mot å putte ballen i motstandernes mål.
For det ble med to scoringer til hjemmelaget.

Jon André Fredriksen spilte svært bra i perioder, og var en stor trussel mot forsvaret til sarpingene. Men det aller siste satt verken for ham eller laget. Et opprømt publikum forventet seg sambafotball etter en tidlig scoring ved nettopp Fredriksen. Et nydelig skudd fra hjørne av sekstenmeteren i det 11. minutt satt i vinkelen over eks-mossespiller Joacim Heier. 1-0! De neste åtti minuttene var Sparta knapt fremme på sekstenmeteren til Moss. Publikum varmet seg på herlige lekkerbiskener fra både Fredriksen og Mo, som begge utmerket seg på Melløsmatta utover i kampen. Bare så synd at målene uteble.

Annen omgang startet med et lite trykk fra Sparta, uten at det noen gang ble farlig. Herlige raid fra Mo satte «fyr» på tribunene, og applausen satt løst. Mahmoud El Haj blir varmere og varmere i mossetrøya for hver kamp og viste klasse da
han spilte vegg med Tommy Edvardsen i det 64. minutt. Mahmoud presset returen i mål foran et utspilt Sparta-forsvar. Nydelig mål i det hustrige og nesten høstlige maiværet! 2-0 !

At Sparta får lov til å redusere få minutter etterpå trekker ned inntrykket av kampen sett med mosseøyne. Ut fra intet får Martin Wiig stå med to kæll i ryggen og vende i det 71. minutt. Det påfølgende skuddet fyker i hjørnet, nærmest utagbart for Arnold Origi Otieno. Vakkert utført av en ensom spiss! 2-1! Otieno i mossemålet viser tross reduseringen at Moss har gjort et kupp av de sjeldne. Keeperen viser ro og trygghet vi bare ser på øverste nivå.

Mot slutten av kampen roter Moss det til, legger seg ekstremt bakpå, og inviterer igjen bortelaget inn i kampen. Sparta polet lange baller siste kvarteret i håp om få utligning, mens Moss begynte å «hæppe» ved hjørneflagget for å trekke ut tiden. Det er intet sjakktrekk verken overfor publikum eller for spillet fotball! Publikum svarte med pipekonsert selv med 2-1 i lomma!

Etter et par unødvendige frispark forårsaket av klønete neddragninger i farlig posisjon, ebbet kampen ut. Moss vinner atter en gang, og er helt uten poengtap på eget gress. Det står det uansett respekt av! Moss lukter nå på de øverste plassene i Adecco, og ligger dermed skjema.

Best i dag var Jon André Fredriksen, sammen med John Mo Muiruri og Fabien Vidalon.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design