Seier over L/F Hønefoss

(MFK-L/F Hønefoss 1-0)

Moss FK’s første 25 minutter var årsbeste så langt.

Det var fin flyt i spillet, og ballen gikk fort og presist i lengderetningen. Alikevel klarte ikke laget å skape all verden foran mål – et kjent problem så langt i vintersesongen. Til tross for stort overtak og mye ballbesittelse, ble det produsert lite sjanser.

Kvaliteten sank utover i omgangen, og L/F Hønefoss kom mere med. I siste halvdel bølget spillet litt frem og tilbake uten at noen av lagene klarte å skape de helt store sjansene.

2.omgangen ble litt mer «Hawaii-preget». Tempoet var større enn presisjonen.Dette førte til at begge lag fikk flere overgangsmuligheter, og at begge kom til flere sjanser.
Moss FK’s scoring kom sju minutter før slutt, på en kontring etter corner i mot. Per Morten plukker ballen i feltet, og setter spillet fort igang. Det resulterer i en kjapp kontring, der Benny header inn et innlegg fra Askheim. LF hadde et par sjanser på slutten, hvor Per Morten reddet mesterlig!

Eggen begynner nå å kjenne igjen laget, og var veldig fornøyd med det som skjedde første del av kampen. – Jeg er litt misfornøyd med at vi mister konsentrasjonen og grepet på kampen etterhvert, men føler at han nå ser litt av de tingene han gjerne vil se av laget.

Hvordan var comebacket til Hasse og Johan?

– De kan jo spille sidebackposisjon og det merkes spesielt i oppkjøringsfasen. Men begge har jo mye å gå på fysisk for å kunne stå kampen ut. For Hasse var det veldig viktig psykisk å få spilt. Han gjorde en del bra ting, men også en del som viser at han har vært ute av det en stund. Han kom bra fra det. Johan var bra. Veldig mange fine offensive fremstøt. Han er blitt veldig flink til å slå innlegg.

Benny avgjorde denne kampen som kan se ut til å bli hans siste i den gul/sort-trøya for denne omgang. Han leies ut til Byåsen, hvis de siste formalitetene går i orden. Benny syntes det var stort å score i denne kampen! Han gjorde en veldig bra omgang, og gleder seg nå til å ta fatt på sin nye fotballtilværelse i Trondheim.

Johan var omsider tilbake igjen på banen. Kampen lørdag var hans første i år.
– Det var godt det. Det var min første kamp på fire måneder. Ble litt tung på slutten.

Det fungerte bra?

– Ja, det gjorde det. Første omgangen jeg veldig fornøyd med, mens andre omgangen var brukbar i starten. Så ble jeg sliten og dabba av litt. Jeg er brukbart fornøyd med tanke på at jeg har vært skada så lenge og at dette var min første kamp. Kondisjonen holdt i en 70-80 minutt, så var det slutt. Jeg har trent bra den perioden jeg var skada. Jeg kjente ikke noe til hverken halebeinet eller noe.

Hvordan var det å spille i den backrekka igjen?

– Artig det. Vi har spilt såpass mye sammen at vi finner fort tilbake til formasjonene. Litt innkjøring må vi ha før det blir like bra som i fjor.

Per Morten hadde flere gode redninger i kampen og sto frem som en av lagets beste.

Det var lite, men mye å gjøre likevel?

– Ja, det er sant det. De hadde en tre-fire sjanser, tror jeg. Et par innlegg, men jeg hadde ikke all verden å gjøre. Det ble noen redninger.

Så du skuddet som du kastet deg på i andre omgang?

– Nei, han skrudde skuddet rundt spilleren. Jeg venter skuddet der, og han hadde ikke så mange andre sjanser heller.

Instinkt?

– Ja.

Fornøyd med kampen?

– Ja, jeg er vel det. Noen sleivete utspark og utkast, men alt i alt er jeg vel fornøyd.

Det lover bra med tanke på årets sesong?

– Ja, jeg synes da det. Begynner å komme i form nå. Lenge til seriestart, så.

Askheim kom innpå og rakk å servere pasningen Benjamin scoret på.
– Ikke verst av en nesten-debutant, gliser han.

Fortell om målet.

– Jeg får ballen fra Gard og gjør det jeg skal gjøre. Det er å slå innlegga, det. Naturligvis legger jeg den mellom keeper og forsvarer og håper på at det kommer noen der. Og der kom Benjamin. Da blir det mål.

Har du ambisjoner om Tippeligaspill i år?

– Ikke i år. I år har jeg bare som ambisjon å etablere meg på rekruttlaget, så får tiden vise hva som skjer derfra.

Er du en ekte læregutt?

– Du kan kalle meg det. Jeg har vært i klubben hele livet, så du kan kalle meg det. Jeg går gradene, smiler han.

Spilleren som mottok pasningen og ekspederte den i mål, Benny, var godt fornøyd med kampen.

– Jeg har bestemt meg for å være litt mer avslappa i forhold til ting i år. Jeg gleder meg til å spille og da får en mer ro i spillet.

Hvordan var scoringen?

– Når jeg skal heade vanligvis blir det ikke scoring, men jeg lukka ikke øya og er det større sjanse for å score. Det var veldig bra opprulling og et veldig bra innlegg av Anders Askeheim. Hele spillemønsteret går ut på at vi skal rulle opp på sidene og slå inn, så sånn sett var det helt etter spillemønsteret.
Nå er det like før jeg drar opp til Trondheim og Byåsen, så det var nok siste kampen for Moss i år dette.

Perfekt avskjed dette?

– Ja, den er jeg veldig fornøyd med.

Kampfakta:
1-0: Benjamin Brun (83)

Laget:
Per Morten Kristiansen
Johan Petter Winsnes
Jan Tore Ophaug
Rune Tangen
Hans Palmquist (Benjamin Bruun 45 min)

Terje Høsøien (Lasse Nilssen 4 min )
Anders Juliussen
Gard Kristiansen
Kristian Østli
Kjell Olofsson
Petter Arnesen (Anders Askheim 20 min)