Seier igjen – typisk Moss!

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)


Moss vant for lite i forhold til sjanser og spill, men 3-0 beviser at kællane er i god flyt om dagen. Mandalskameratene skapte rett og slett ingenting før pause, men ble sluppet til av «hete» mossinger etter hvilen. Finspillet fra første omgang var som blåst bort og det ble ofte strekk i laget. Mye skyldtes også at bortelaget slo lenger etter pause. I så måte lyktes mandalittene med sin nye strategi.

Første omgang var morsom å se på med mosseøyne, med flott vingspill og overganger. Vinger som fungerer og en spiss som gjør ting på egenhånd, lover godt foran topp-oppgjøret på Briskeby neste helg, som også vises på tv.

Ballet søndag kveld ble åpnet av Tommy Edvardsen, som på sedvanlig vis skrur ballen hardt over et forfjamset
mandalitt-forsvar. Bak kommer Jonas Krogstad og smeller til på hel volley, utagbart i nettet bak en saltstøtte av en bortekeeper. Meget vakkert, Jonas!

Scoringen kom sent i omgangen, men vi måtte ikke vente lenge på nummer to. En herlig frisk John Mo Muiruri drar av to-tre mann og banker ballen under tverrliggeren, hvor keeper fortsatt ikke vurderte en gang å løfte hendene. Klassescoring!

Vi kan ikke klage over slapt spill i annen omgang når temperaturen ligger tett opp mot 30 grader. Det ble nesten puslete i perioder, og feilpasningene florerte frem til de siste fem minuttene. Da innså bortelagets spillere at slaget var tapt, og Moss puttet på til 3-0 på et nydelig skudd ved stolperoten, signert banens beste Amin Askar. I forkant hadde de fleste mossespillerne store sjanser på overganger, uten å lykkes. Jon André hadde ikke dagen, til tross for fete sjanser. Men sjanser er også underholdning, og det er synd så få hadde møtt opp i solskinnet for å se kællane befeste inntrykket av et lag på vei opp.

Best på Moss var aktivumet Amin Askar sammen med en solid stopperduo. Vi likte ellers Mahmouds stadig råere rykk og vilje til å gjøre ting på egenhånd i boksen til motstanderne. Få spillere spilte under pari, om noen.