Seier fra godstolen?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bodø/Glimt har totalt sett fortjent tredjeplassen, og skal ut mot et nedadgående Tippeligalag i november. Historien viser at all makt ligger hos eliteserielagene, så Glimt har dårlige odds mot seg. Da kan en seier i søndagens kamp bli viktig for nordlendingene å ta med seg inn i kvalifiseringen.


Søringene vil vinne!

Men så enkelt har ikke kællane tenkt å gjøre det for Bodø/Glimt. Mossespillerne vil revansjere det forsmedelige tapet på Melløs i sommer, der mossingene var klart farligst og best gjennom hele kampen. Moss fikk imidlertid en oppvisning i effektiv fotball, og tapte 1-0. Den siste seriekampen forrige helg antar vi irriterer vel så mye. Det er duket for et oppgjør med søringer som vil vinne igjen. For det er svært lenge siden sist.


Alt er ikke bra

Flere spillere har vist en nedadgående kurve utover høsten. Spesielt har Tommy Edvardsen slitt på sin høyrekant, men tar igjen mye på godfoten. Andre har stått fram som stabile og trygge, og vi kommer ikke utenom stopperne. En søttenåring uten frykt og respekt, er årets komet i Adeccoligaen, tør vi påstå. Den fortsatt unge herr Fredriksen har høyt toppnivå og lavt bunn-nivå. Det samme gjelder flere spillere, og er en av årsakene til at vi fighter med Kongsvinger og ikke Molde.


Fart er avgjørende

Vi mangler fortsatt fart i laget, og bare Amin Askar, Jon André Fredriksen og Marius Gjestrumbakken kan sies å ha Tippeliganivå inne i så måte. Selvsagt er ikke fart tilstrekkelig for å takle et slikt nivå, men vi så i kampen mot HamKam hvor mye fart betyr. Kjappe avleveringer, plasseringsevne og presisjon kan kompensere for manglende fart i kroppen. Derfor ser det ekstra stygt ut hvis ingen av delene er til stede. Kontringer mot er ofte konsekvensene, gjerne i undertall.


…men mange burde sett Moss i år

Vi skal likevel være tilfreds med årets sesong. Vi har gledet oss til å gå på Melløs fordi Moss har spilt mer utpreget angrepsfotball enn tidligere år. Folk vil jo se feite sjanser og mål! Man kommer ikke for å se støttepasninger. Da kan man heller se italiensk fotball fra en varm sofakrok. De fleste kampene i år har vært morsomme, tross litt sure poengtap. Likevel har oppslutningen på Melløs vært laber, tross en overbevisende poenghøst. Sjelden har flere enn de lojale 1800 sjelene tatt veien til stadion. Hva skal til for å få folk tilbake? Søndag er antagelig mange tusen mossinger å finne i godstolen for å se nordlendingene bite i eget gress. En ypperlig anledning for kællane til å lokke folk til Melløs før årets siste kamp mot Tromsdalen.

Ha en fin søndag i godstolen!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design