– Sånt skjer i kampens hete

– Jeg synes at vi spiller en bra match, hvor HamKam starter best de første minuttene. Men vi tar fullstendig over et stykke ut i første omgangen, og presser dem bakpå. Vi fikk  to stolpeskudd og et par andre muligheter til å score, og det hadde slett ikke vært ufortjent om vi ledet til pause.

– I andre omgang har vi fortsatt et lite trøkk på dem og HamKam skaper veldig lite mot oss. Men så får vi det mye omtalte målet i en periode der de egentlig ikke hadde noen sjanser i det hele tatt.

– Vi prøver jo så godt vi kan, men vi mangler litt sprut i beina dessverre. Det er voldsomt varmt i tillegg ute på banen. Men alt i alt så gjør vi en bra match der vi fortjener minst ett poeng etter sjanser og spill.

Resultatet juger altså dessverre med tanke på hvem som hadde de meste av spillet?
– Ja, det er jo veldig jevnt. Men jeg føler uansett at vi hadde en del flere muligheter enn hjemmelaget hadde, og vi hadde også ballen betydelig mer enn dem. På bortebane er ikke det så veldig vanlig mot et antatt topplag. 

Hva var det egentlig som skjedde i forbindelse med selvmålet ditt?
– Ute på kanten vendte HamKam-spilleren flere ganger rundt med ballen samtidig som jeg kom litt sigende inn i feltet. Når innlegget kommer så står jeg litt på feil fot. Da prøver jeg egentlig å klarere med hælen siden jeg ikke hadde noen oversikt om hvem som var bak meg.
Sett i ettertid så burde jeg vel latt ballen gå, men det er lett å si når man ser det på TV etterpå. Arnold hadde nok tatt den hvis ikke jeg hadde vært borti ballen, men han rekker ikke å rope på meg at han hadde kontroll på situasjonen. Men sånt skjer i fotball, sånn er det bare.


Du føler seg jo som en syndebukk når du scorer kampens eneste mål, men det er ingen vits i å grave seg ned på grunn av dette. Som lag bør vi ihvertfall være fornøyde med at vi spilte en god kamp på riksdekkende-TV. Det er det vi må fokusere videre på, legger Øvrebø til.


       Her setter en meget uheldig Lars Øvrebø inn selvmålet som sikrer HamKam tre poeng
                                                           Foto: Alvin Holm