«Samling i bånn!»

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Utkjevling
Det Tørum kjevlet ut av laget, var en bragd. Laget i år er ikke så ulikt fjorårets. Hva så med Geir Bakke? Denne uka stilte han stillingen sin til disposisjon for styre og stell, men de takket nei. Det samme gjorde spillerne. Da har man fortsatt tillit. Å kjevle videre på en allerede for tynn deig, går ofte galt. Da hjelper det ikke å sparke en trener. Annen lut må til.

Stein på stein
Som Gunnar Listerud helt korrekt beskriver i sitt innlegg i Moss Avis denne uka, er penger helt avgjørende for å leke med tanken om opprykk. Så langt er det få STORE investorer i regionen som vil risikere sin kapital. Og Moss FK bygger sin stab ned. Det kan i verste fall bety at Moss FK vil friste tilværelsen LENGE i Adeccoligaen. Og kanskje skal vi se lenger frem enn 2007 før vi tar sats. Unge talenter står klare til å bli formet, med treningsiver og TID. De vil satse og de har MÅL. Hva med dem i dette? Bygge stein på stein, sier nå flere såkalte eksperter om Moss. Hvis du ikke har penger, da. Da kan man spørre Strømsgodset om gode råd.

Revidere planer?
Vi tror Moss FK vil stå foran et annet valg i høst enn det man så for seg på samme tid i fjor. Det er ikke flaut å revidere planer. Det er tvert i mot god ledelse, og det kresne mosse-publikum vil nikke anerkjennende. Spillerutvikler Michael Frank har vært for usynlig i forhold til størrelsen på budsjetter og likviditet, etter vårt syn. En sterkere og mer fremtreden rolle for dansken på Melløs vil kanskje bli avgjørende med en fortsatt slunken MFK-kasse. Geir og Rune skal nå fortsette å bygge laget rundt en stamme, men bør få styrets føringer og støtte på sterkere spillerutvikling rundt a-laget. Man utvikler ikke et a-talent på én sesong. Det betyr omhyggelig arbeid. For hva vi vet, tenkes dette allerede i styrerommet.

Ingen rik onkel
Vi tror ikke på å sparke Geir. Man bygger et hus nedenfra. Slik må også Moss gjøre for igjen å ta plass i den ypperste ligaen. For den rike onkelen i Moss har ikke latt seg lokke frem. Og kan det være slik at et ferdighus ikke er like spennende som det man selv må bygge fra bunnen?

Hønefoss kan slås
Søndag møter vi Hønefoss. Et lag som slåss høyere oppe på tabellen enn oss. Det betyr ingenting. Moss slår dem de vil når hodene er innstilt med samme fokus, og ikke minst gjør det man ble enige om i forkant. Det kan godt skje på søndag. For ingen av kællane vil skuffe Geir en gang til…

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design