Samba-mål avgjorde kampen

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)


Fantastisk mål I !

En veldig aktiv Amin Askar var allestedsnærværende i første omgangen på Melløs onsdag kveld. Med et løp bakfra befant Amin seg plutselig alene med keeper. Alle ventet på en offside-avblåsning, som aldri kom. I stedet for å fyre av rettvendt, foretok Amin årets krumspring på fem meter. Et vakkert brassespark suste inn bak Skeids målmann som nok trodde mossingen skulle bli avblåst. 1-0 og fullt fortjent!

Fantastisk mål II !
Moss spilte vakker fotball de første tretti, og kontrollerte greit de siste femten minuttene av omgangen. Like før pause presser Moss, og en retur fra
Skeid lander på 17-18 meter der banens beste 
Christian Michelsen for en gangs skyld fyrer av med feil bein. På volley fra kapteinens fot, hører bortelagets keeper bare suset av skuddet som ender i krysset til høyre for ham. En alldeles nydelig scoring! 2-0, og fortsatt fortjent!

Skeids omgang
Annen omgang får et helt annet preg. Skeid dytter frem tre mann i angrep, ballen flyttes raskere mot vingene, og Moss presses til å gjøre feil. Mentalt er Moss tydelig ikke forberedt på det voldsomme trykket, og blir passive og dype. Omgangen fremstår som et langt gjesp for mossesupporterne, men Kråkevingen er allerede tilfreds og synger uaffisert av det svake mossespillet. Skeid spiller i perioder like vakkert som Moss gjorde i første omgang. Foran mål er imidlertid forskjellen merkbar, og direkte farlig blir Skeid aldri. Moss derimot hadde flere åpninger fremover til å kontre, men pasningene satt ikke.

Føring, føring, føring….
Kællane skuffer med utidig ballføring på midtbanen, og som ved uungåelig balltap, endte i kontra. Spillerne slipper ikke ballen, og går seg inn i motspillere som får en veldig enkel jobb med å stoppe kællane. Mo, Jon André og Amin gjorde en rekke «æresrunder» og tok kraften ut av angrepene som var i emning. Kanskje den svakeste omgangen av Moss på Melløs i år, hakket bak andreomgangen mot Sparta.

Moss er nå et topplag !
Likevel vant vi igjen mot et bunnlag på en middelmådig dag. En solid seiersrekke som har bragt oss opp i øverste sjiktet i Adeccoligaen. Det er moro å være mossepatriot om dagen. Best i dag var nevnte Christian Michelsen som fant spillere med ballen, og plukket opp baller etter feil avleveringer i laget. Og scoringen bør gi kapteinen god nattesøvn!