Sååå nær, men ute av cupen

Så svak, så svakt….så meget bedre!
Første omgang ble et mareritt for Moss. 0-3 før kvarteret skal det mye psyke til å bære. Så hvilte Moss. Så begynte kællane å løpe mer. Ekstraomganger lå i lufta over Melløs etter total dominans de neste førtifem minuttene. Start som scoret alle målene sine på 12 minutter, la seg helt bakpå i perioder og gadd ikke angripe. Det holdt på å straffe seg for sørlendingene.


Virket uorganisert
Moss bør fortest mulig glemme første omgang. Dårlig bevegelse og en midtbane som hang etter i 45 minutter ødela for en mulig cupfest på eget gress. Flere spillere slet med farten i varmen og kom aldri skikkelig oppi bortelagets spillere. I denne perioden ble Moss for små. Start spilte rett og slett godt, selv om det kan stilles spørsmål ved formasjoner og spillesystem hos hjemmelaget. Moss virket direkte uorganisert den første halvtimen.
Likevel: Start hadde bare 5-6 sjanser. De scoret på 3 av dem. Det er effektiv fotball! Men var de ikke litt enkle…?
I siste spilleminutt gjorde Mahmoud El Haj alt selv og dundret ballen i krysset like før pause. 1-3.


Midtbanen svak i første omgang
Det ligger mye ansvar på trioen på Moss sin midtbane. I dag burde midtbanesjef Johannessen fått hvile halvveis i første omgang. Det ble ikke bedre med en halvskadet Vladan Grujic ved siden av. En sentral Lars Øvrebø er en helt annen spiller en venstre indreløper Øvrebø. Det så vi i annen omgang. Det ble mer dreis på tingene og vi overtok kommandoen på banen.


To ulike omganger av Moss
Annen omgang bød på bedre mossespill og litt interesseløse sørlendinger. Start hadde ikke én mulighet i annen omgang! Moss presset, rullet opp angrep, men det siste manglet hele tiden. Med Amin Askar på banen økte farten i mosselaget. Vi ble rett og slett farligere med en frisk Kambogutt på banen. Det ble moro å se Moss igjen, og tapet ble lettere å bære for slukørede supportere.


Hadde fortjent bedre
Stolpeskudd og møljespill på målstreken, og til slutt straffe (2-3 ved Kenneth Kvalheim) ble beholdningen for Moss i annen omgang. Den siste avgjørende scoringen kom aldri. Det var synd, for det ville vært fullt fortjent. Moss produserte mer enn Start kampen sett under ett, men blir for omstendelige i boksen.


Hva nå, Bakke?
Start spilte god fotball i en snau halvtime. Da var det forskjell på lagene. Forsvarsfireren ble tidvis for feige før pause, og kom fryktelig bakpå. Samtidig senket ikke resten av laget seg etter og Start fikk alt for mye rom å boltre seg i.  I Kristiansand førstkommende søndag er det mer alvor enn i dag, tør vi påstå. Tar vi med gløden fra annen omgang, er tre poeng absolutt innen rekkevidde.


(mossfk.no)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design