Så var eventyret ute….

Første halvdel av første omgang ser det ut til at begge lag er interessert i å få det første målet. Begge lag produserer gode mulighetr, men det er hjemmelaget som trekker det lengste stået først, da Tomas Finstad kommer foran Martinsen og Haraldsen på et innlegg i hodehøyde fra Stabæks høyre side. Finstad setter pannebrasken til, og dermed leder Stabæk ikke ufortjent 1-0. Fem minutter senere får laget en dobbeltmulighet, men en god benparade fra Per Morten Kristiansen stopper Finstad og Mads Jørgensen dobbelforsøk.

Moss største mulighet kommer minuttet før pause da Amin Askar skyter fra fem meter, men Jon Knudsen i Stabækmålet viser at han også kan parere med apostlenes hester. Dermed ender det med hjemmeledelse etter de første 45 minuttene.

Etter pause skifter kampen karakter, Moss har forstått at Stabæk er et lag man kan slå og går ut i hundre og vel så det. Og etter bare fem minutter er det Håvard Sakkariassen som lobber ballen vakkert opp i krysset til Jon Knudsen og dermed har Moss utlignet på Nadderud. I denne perioden har Moss virkelig godt tak på Stabæk og produserer flere store muligheter til å gå opp i ledelsen. Etter 65 minutters spill handser Stabæk innenfor 16-meteren, og Moss får straffe. Typisk nok bommer Sakariassen for første gang i år akkurat i denne kampen slik at stillingen fortsatt er 1-1.

Ti minutter før slutt faller avgjørelsen da Samuel Wowoah skyter fra 35 meter. Skuddet toucher mossemuren og setter Per Morten Kristiansen ut av spill, og dermed er det noe ufortjent ledelse til Stabæk igjen. Moss sender fram folk for å forsøke å få satt inn utligningen, men i stedet er det Stabæk som punkterer kampen ved Veigard Pall Gunnarsson på overtid. Moss gjorde en meget god andre omgang i dag, og bør ta med seg det til helgens seriekamp mot Tromsdalen. Hvis MFK viser samme vilje og evne på søndag skal Tromsøværingene virkelig få kjørt seg.

KAMPFAKTA
Stabæk – Moss 3-1 (1-0)
Nadderud stadion
826 betalende tilskuere
Dommer: Espen Berntsen, Rælingen
Gult kort: Martinsen, Moss og Stenvoll, Stabæk
Mål:
1-0 Finstad (24)
1-1 Sakkariassen (50)
2-1 Wowoah (80)
3-1 Gunnarsson (90+)

MOSS:
Kristiansen, Østlie, Martinsen, Haraldsen, Juliussen, Askar, Bernier, Michelsen, Kristiansen, Friend, Sakkariassen (Fredriksen i 12 minutter)

Tekst: Kay-Tore Tveter