– Så inn i granskævven solbrent

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen? Og hvilke minner har de fra de lange sommerferiene som barn, og har de noen favoritt-reisesteder?

Henrik Andreas Stokkebø…

Hva gjør du i sommerferien 2017?
– Jeg synes jeg utnytter ferien min svært godt, da jeg allerede har vært på en liten 2 dagers tur med min kjæreste, Sofie, forøvrig i Gøteborg, mens jeg nå ligger rett ut på stranda her nede i Kroatia. Nyter varme dager og tar livet helt med ro her på rivieraen.


Hva har du sett mest fram til med ferien?
– Det må nesten være absolutt alt. Bare det å ha helt fri og kunne disponere dagene akkurat slik jeg selv vil er digg! Er jo utrolig deilig å endelig slappe helt av uten noen bekymringer og virkelig bare nyte den lille «ferien» vi har til rådighet.


Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
– Hmm, vanskelig å si. Jeg elsker jo å holde på med fotball da, men jeg prøver jo egentlig å la ballen ligge rolig når jeg endelig har ferie. Ellers synes jeg sandvolleyball er ganske kult, og ikke minst ligge rett ut i de varmere strøk.

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
– Det må nesten være av det negative slaget dessverre. Husker så utrolig godt da jeg var på familieferie i syden og ble så inn i granskævven solbrent.. om ikke det var 3.grads forbrenning, så var det i hvert fall ikke langt unna.
Men av de gode minnene må det nok bli en av de mange bilferiene rundt om i vårt kjære fedreland, med familien. Vanskelig å si, stort sett alltid kost meg på sommeren.

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
– Det kommer an på hva slags ferie jeg velger egentlig. Men fellestrekkene må nok være at det finnes store muligheter for å slappe ordentlig av og kanskje få seg litt farge på kroppen, samt muligheter for å finne på noe spenstig kanskje.

Hvordan holder du ved like formen?
– Det blir selvfølgelig å følge helvetesopplegget vi har fått fra Ole M det.. så har egentlig litt dårlig tid til å snakke med deg nå, for er i ferd med å gjøre meg klar til en ny runde med 17/13.

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
– Det er jo litt kjedelig. Spesielt med tanke på kjæresten, siden det ikke er så lett å få funnet på ting når jeg har så kort ferie, og at hun alltid på tilpasse seg meg og det sjeldent blir gjensidig. Når det er sagt så er det fotball jeg vil holde på med, og derfor må jeg også leve med de utfordringer det gir. Ellers er det relativt greit. Jeg er jo ganske rastløs av meg, så jeg kan ikke ligge på stranda for lenge heller.

Hvordan synes du vårsesongen i MFK har vært?
– Det er jo vanskelig å si noe annet at den var vært god. Vi leder tabellen og har gjort oss fortjent til den på omtrent alle mulige måter. Også har det ikke minst vært en morsom vår med flere kule arrangementer. Tenker spesielt på cupen mot S08, Øssia kampen og selvfølgelig to lokaloppgjør mot Sprint.

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
– Forventer at vi som lag jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre, og gir alt hver eneste kamp for å ta 3 poeng. Så blir det å fortsette å utvikle spillet vårt slik at vi i fremtiden forhåpentligvis kan spille på et høyre nivå enn det vi gjør pr i dag.
Personlig blir det å fortsette å utvikle meg og ta nye steg hele tiden. Jeg er veldig stolt og ydmyk for at jeg så langt i sesongen har spilt fast for klubben i mitt hjerte, og jeg skal jobbe utrolig hardt for at det skal vedvare. Også håper jeg kanskje å få en scoring eller to.

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
– Neh, liker å prøve noe nytt hvert år.

Har du et spesielt minne fra en sommerferie som du vil dele?
– Hmm, kanskje den sommerdagen jeg fikk vite at jeg var tatt opp i A-lagsstallen til klubben.

Ellers god sommer! Mossing til jeg dør.
#16

Takk Henrik og god ferie!