Rune med NM-minner

Da juniorlaget vant sin semifinale søndag, var det en av A-spillerne som fortsatt husker hvordan det var å vinne junior-NM. Unge Tangen (35 nå, 19 den gang) spilte en nøkkelrolle i veien til finalen ved å stå i mål (!) i straffespark konkurransen i kvartfinalen og (!!) i semifinalen i 1983. Nå ønsker han et nytt til Melløs. Les ellers om hvem han tipper rykker ned og om sin egen fremtid.

– Jeg tenker ikke så veldig på hvilke spillere jeg møter i kamp. Jeg er ikke så opptatt av spillernavn og sånn, men Frode Johnsen er lei å spille mot.
Hvordan har sesongen din vært for egen del?
– Den har vært bra, stort sett. Har hatt noen dårlige kamper inni mellom, men den har vært ganske jevn. For meg spiller det ingen rolle hvem jeg spiller med. Tor og jeg spilte bra sammen, men det gjør jeg også med Jan Tore. Så det går bra. Alle hjelper hverandre. Det er viktig å ha noen som prater i forsvaret.
Du gjør det bra på de forskjellige spillerbørsene og får mye ros i media.
– Ja, det er klart det er hyggelig det, men det er vel kanskje sånn at jeg får bra betalt noe ganger. Men jeg er ikke opptatt av de. Det er klart det er moro å få skryt.
Hva har vært din beste kamp til nå i år?
– Har ikke vært noen spesielle det. Fotballkamper blir fort glemt.
Seiersviljen virker veldig stor for tiden.
– Det er veldig positivt at vi klarer å komme tilbake. Det har ikke vært varemerke til Moss, verken i år eller flere år tilbake. Det har vært mer at leder vi så er vi mer på hugget og ligger vi under så har vi ikke vært noe utprega flinke til å komme tilbake. Det er noe vi må dra med oss videre. Kampen varer tross alt i 90 minutter og det er viktig å ikke gi seg, påpeker veteranen med over 400 kamper for A-laget i Moss.
Nå berga dere plassen lørdag?
– Ja, men det har for så vidt aldri vært noen fare heller. Det er klart det hadde sett litt verre ut om vi ikke hadde vunnet, men jeg tror ikke Vålerenga får så mye mer poeng. Tror faktisk de rykker rett ned sammen med Haugesund og at Start tar kvallik. Den negative trenden Vålerenga er kommet inn i er vanskelig å komme seg ut av igjen. Det er veldig slitsomt å ligge i bunn.
Dere nådde ikke målene deres i år?
– Ja, det er ikke gæli det vi har gjort. Vi har niende plass nå og sjanse til å ta sjuende plassen. Vi har Lillestrøm nå til helga og kan gjøre mye der. Vi hadde som målsetning å ta sjuende plassen og kommer vi i nærheten av den er vi fornøyde.
Føler du at du er den beste midtstopperen i Norge i år?
– Nja. Det er kanskje den plassen du kan utprege deg litt på, kanskje. Det er kanskje vanskeligere å være jevn på midtbanen over lengre tid, for eksempel. Det går litt mer opp og ned der. Jeg har da fått en del rutine gjennom noen år.
Hvor mye flyter du på den?
– Vanskelig å si. Det er alltid en fordel å ha vært med på litt før.
Du blir beskyldt for å være temposvak.
– Jeg er ikke så veldig treg som folk skal ha det til. Det har jeg vært i alle år. Jeg har ikke vært kjapp, det har jeg ikke vært, men du lærer deg å være litt i forkant i situasjonene og lese spillet.
Du er mr. Moss du?
– Det blir vel kanskje fort sånn når en har vært her i en mannsalder, så. Det er bare sånn det blir.
Hvis jeg sier 1983 til deg, hva tenker du på da?
– Da vant vi junior-NM blant annet og vant for senior også. Da satt jeg på benken, men jeg hadde ikke nok kamper og kom ikke inn i finalen, så jeg ble ikke NM-mester for A-laget.
Det var en episode i junior-NM på den tiden?
– Du tenker på da jeg redda straffer? Det husker jeg. Jeg redder straffe på Strømmen og i semifinalen her mot Kongsvinger husker jeg. Jeg sto litt i mål mens jeg var liten, men har ikke vært i før det selv. Det var moro, spesielt mot Strømmen. Da bomma jeg på min straffe, men så tok jeg to. Jeg sto ikke i mål hele kampen, og husker keeperen ble ganske skuffa. Han sto jo hele kampen og så kom straffe-konken og så kom jeg inn, gliser han og med et går tankene hans tilbake til 1983.
For ordens skyld kan vi legge til at det sto 0-0 etter full tid i Strømmen i kvartfinalen, da Rune gikk i mål. MFK vant 3-4 på straffer. I semifinalen kom Kongsvinger til Melløs og samme leksa gjentok seg. Rune reddet på ny to straffer og sikret med det billett til finalen. Der slo de Mosjøen 3-2 etter mål av Andrè Niuewlaat (2), Bengt Olimb (str).
Den gang uttalte han: – Det er back jeg er og ikke keeper.
Hvem kunne vite at den 19 årige Rune Tangen fortsatt skulle være i klubben, 17 år etter?
Litt spesielt å tenke på at du er den eneste fra 1983-laget som vant junior NM som fortsatt spiller A-lagsfotball i Moss?
– Det er litt moro det. Det er jo noen år siden –83, så det er kanskje på tide at noen andre blir mestere, ler han og krysser fingrene.
Du hevder du kan spille fotball til du blir 40?
– Jeg har vel ikke sagt det, men det er avisene som lager et nummer ut av det. Er 35 og føler ikke at jeg vil gi meg enda. Har kontrakt nå en sesong til, så til neste år spiller jeg helt sikkert. Etter det må jeg ta det som det kommer. Jeg tenker ikke på alderen jeg. Føler meg ikke som en 35-åring jeg. Vi går i et ungt miljø og er det litt hva du gjør det til sjøl også. Så lenge jeg holdt på banen, har jeg alltid sagt at er du 16 eller 40, er du god nok så spiller du, avslutter den evig unge mossingen, som er verdt sin vekt i gull for klubben.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design