Rundjuling mot Lyn

Junior interkrets, serierunde

Lyn jr – Moss jr 5-0

Sted: Kringsjå kunstgressbane
Dato: 19.10.2006

Tross lite samspilt var det gledelig å se Thømt og Carnel tilbake i spill fra start etter flere ukers skade/sykdomsopphold.

Lyn startet kampen i et forrykende tempo og var tydelig ute etter å revansjerer 5-4 tapet i sommer. De lyktes bra med det, men vi red av stormen til å begynne med. Etter de første 5 minuttene kom vi mer med og var igjennom et par anledninger. Men etter ca. kvarteret kom 1-0 etter corner. 2-0 kom litt senere – også den etter corner og en svak klarering. Omgangen endte med det resultatet.

Vi forsøkte å løfte presset noe høyere i andre omgang. Men bare etter 10 minutter scoret Lyn på ny – nok en gang på corner. Litt vanskelig å se hva som foregikk, men våre spillere var rasende på dommeren i etterkant da han sto og snakket med dem mens corneren gikk (?)…Kampen bar preg av høyt tempo, men vi klarte ikke å komme nærmere enn en dobbel-sjanse som ble klarert inne i 5-meteren. Som et resultat at vi måtte høyere ble det mye bakrom for hurtige Parr, og han løp inn de to siste. Parr med tippeligaerfaring noterte seg for 3 av målene, mens vi lyktes bedre i å ta ut den andre tippeligaspilleren Magne Simonsen. Utover det hadde hjemmelaget to-tre alene med keeper. Eikum er meget sterk i slike situasjoner med sin enorme rekkevidde og «fearless» opptredener.

Vi bruker kampen til preferanse på nivået til tippeligaspillere som Parr. Ellers er det litt betegnede for kampen med 3 cornermål i mot. Begge lag hadde samme corneroppstilling…men Lyn viste større duellkraft i begge faser og avverget våre, mens de scoret på 3 av sine !!!!! Vi skal ha for at vi aldri ga opp og vi forsøkte i 90 minutter uavhengig av resultatutvikling. Dette er en viktig egenskap vi er stolt av selv om den ikke ga resultat i denne kampen. Selv om Lyn var gode og ga oss en nyttig læring må vi også gi et lite spark til deres «kamparrangement»…ca.1 km fra garderober til bane, ingen tid på banen før avspark, baller uten luft. Selv om noen vil si at dette er likt for begge lag er jeg ikke enig da vi ikke er vant med slike forberedelser – dette spilte garantert en rolle for vår start selv om Lyn var det beste laget i denne kampen.

I siste serierunde møter vi Skeid som ligger poenget foran oss…vinner vi her tar vi 8.plassen og er vi heldige med resultatet i andre kamper kan det bli 7.plass – satser på det 🙂

«Lykke til gutter»

Hilsen,
Joakim Mensen