Referat fra kampen mot Stabæk

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Mosselaget forsvarte seg godt i en kamp der hjemmelaget sto høyt og presset store deler av kampen. Likevel var det Moss som kunne ta med seg alle poengene hjem etter en scoring av Tor Erik Moen tidlig i første omgang. Tre meget viktige poeng for Moss FK som dermed er med i kampen om en kvalikplass igjen etter det begredelige tapet mot Hønefoss.

Fakta:


Adeccoligaen
Seriekamp 20. runde

Stabæk – Moss 0-1 (0-1)

Sted: Nadderud Stadion

Kl. 18:00
Dato: 24.08.2005

Tilskuere: 3003

Mål: 0-1, Tor Erik Moen (7)

Gule kort:
Michelsen (13), Krogstad (19), Nannskog (42), Fredriksen (56), Juliussen (61), Karlsson (64), Person (83), Alanzinho (85)

Dommer:Zarko Kovacevic, Sverige
Ass,dommer 1:Kjetil Fallstrøm Andersen
Ass,dommer 2:Roger Seland
Observatør:Arild Haugstad

Startelleveren til Moss
– Per Morten Kristiansen
– Anders Juliussen
– Vidar Martinsen
– Tom Reidar Haraldsen
– Gard Kristiansen
– Tor Erik Moen, Alexander Forsberg
– Christian Michelsen
– John «Mo» Muiruri
– Jon André Fredriksen, Anders Østli
– Jonas Krogstad, Knut Hovel Heiaas
– Steffen Nystrøm

1. omgang

Kampen er i gang på Nadderud og Stabæk går rett i angrep. I løpet av et minutt har vertene tre klare og store målsjanser, men en meget god og våken keeper, Per Morten Kristiansen, står i mot presset. Mossingene var under et voldsomt press de første 6-7 minuttene av 1. omgang. Så får Moss en overgang, der Jon André Fredriksen legger en fin pasning til Tor Erik Moen, som på elegant vis setter ballen i mål fra ca 10 meter. 1-0 til Moss etter bare 7 minutter er et faktum!

Moss tar over mer av spillet etter scoringen, både Fredriksen, Moen og Nystrøm fungerer godt sammen på topp i denne kampen. Christian Michelsen kommer nesten alene med keeper Knudsen, men blir stoppet på kanten av 16 meteren av Stabæk sine stoppere. På motsatt side skapte Stabæk-spiss Daniel Nannskog flere sjanser foran Mosse-målet, men hadde ikke marginene på sin side.

Mosse-keeper Per Morten Kristiansen skal ha mye av æren for at det fortsatt var null baklengs før sidebytte, med god hjelp fra forsvaret til Moss. Tor Erik Moen var en hele tiden en trussel for Stabæk.

Rett før pause kommer Jon André Fredriksen på løp et stykke inn i sekstenmeteren, men skyter like utenfor stengene til hjemmelaget. Lagene går til pause på 1-0 til Moss.

2. omgang

Andre omgangen er så vidt i gang når Daniel Nannskog er farlig frempå, men heldigvis for mossesupportere, skyter toppscoreren til Stabæk utenfor målet til Per Morten Kristiansen. Så er Moss på farten, og denne gangen serverer innbytter Knut Hovel Heiaas ballen til Steffen Nystrøm, men skuddet går utenfor.

Både vertene og gjestene fra Moss hadde sjanser nok til å score etter pause, men målene uteble. Adeccoligaens toppscorer, Daniel Nannskog, får en kjempesjanse til å utligne mot slutten av kampen, men headingen hans går like over tverrligger etter et fint innlegg fra høyrekanten. Forsatt 1-0 til Moss. Deretter var det Moss sin tur. John «Mo» Muiruri spiller fri Gard Kristiansen, men skuddet til Gard går høyt over målet til Stabæk-keeper Knudsen.

Knut Hovel Heiaas skapte også en stor sjanse etter at han entret banen etter pause, men skuddet gikk rett på keeper Knudsen. De siste minuttene av kampen forsvarte Moss seg godt og tok dermed sin første seier på mange år på Nadderud stadion. Mossingene er for alvor med i kampen om kvalik-plassen i 2005-sesongen. mossfk.no gratulerer ”kællane” !