Raufosskampen: – Vi måtte gjennom en kjøttmur

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Andreas Strand – skjøt ikke hardt nok

– Fra 4-0 seier mot Bryne på hjemmebane i forrige kamp og til det sure tapet mot nyopprykkede Raufoss på bortebane. Stor forskjell?
– Dette er skuffende, vi bestemmer oss for før kampen at ingen kamper er lette. Vi undervurderer dem ikke i det hele tatt, for vi går ut og bestemmer oss for at vi skal kjempe knallhardt. Men de får mirakuløst et mål i løpet av få sekunder, mens vi ikke får det til i det hele tatt. Jeg skal jo selvfølgelig sette straffen i mål, men det ble en elendig straffe. Mer er det ikke å si om den.

– Hvordan vil du oppsummere kampen under ett?
– Jeg føler at det er vanskelig å spille fotball der ute, og vi skaper to hundre prosent sjanser ved skudd fra Amin Askar og meg på straffesparket. Vi har ellers flere sjanser til å score i 1. omgangen. Når det gjelder 2. omgangen, så står vi bare å butter i forsvaret deres, og kommer ikke til ordentlige sjanser, dessverre. Det ble rett og slett en vanskelig match for oss.

– Er dette en typisk slitekamp mot et nyopprykket lag, synes du?
– Ja det er det faktisk, de jobber og skal vise seg frem for publikum. Samtidig er det alltid tøft å møte nyopprykkede lag siden vi ikke vet så mye om dem fra før av. Vi fikk ikke roet oss ned nok, og da kommer ikke spillet vårt heller selv på en humpete og vanskelig bane, avslutter en tydelig skuffet Andreas Strand.

Geir Bakke – gutta fortjente bedre

– Det gikk ikke helt som vi håpte, Bakke. Hvordan vil du oppsummere kampen på søndag?
– Vi fikk den kalddusjen med engang, men etter det har vi veldig grepet på kampen. De kommer seg ikke til noen ting, mens vi ruller opp det ene angrepet etter det andre. Det blir ikke farlig nok siden vi må igjennom en kjøttmur på 16-20 meter, og det sliter vi veldig med. Men allikevel så får vi en straffe ut av det, pluss at Amin har en stor sjanse på åpent mål. Resultatet kunne fort ha vært et helt annet hvis vi ikke hadde hatt marginene så mye i mot oss i denne kampen. 1. omgangen er jeg egentlig fornøyd med.

– Når det gjelder 2. omgangen så er vi gode frem til de scorer 2-0 målet sitt, men da går lufta litt ut av oss. Men det er sånt som skjer og er helt naturlig konsekvenser når man prøver å hente inn en ledelse. Vi klarer ikke å løfte oss igjen.

– Men hva er du mest skuffet over bortsett fra å tape den andre bortekampen så langt i sesongen?
– Det som skuffer meg mest er nettopp at vi reiser poengløse fra Raufoss. Jeg synes jo at gutta står på bra i denne kampen, og kan jeg ikke ta noen på hverken innsatsen eller gløden. Selvfølgelig så vil en alltid kunne si at utførelsen kunne vært bedre på en del ting som pasningsspillet og være mer besluttsomme i avslutninger. Det er alltid noe å hente på det. Men totalt sett så måtte Raufoss jobbe meget hardt for de tre poengene de fikk. Det var ikke vår dag, så vi må bare riste det av oss så fort som mulig. Vi får trene godt denne uka og forberede oss til kampen hjemme mot LøvHam, avslutter hovedtrener Geir Bakke.