Presenterte ny arena

Arena AS har blant annet vært med på Komplett.no Arena i Sandefjord og Tønsberg Gressbane. I går presenterte de sitt prosjekt for Melløs Arena – en arena som kan minne mye om den som er reist i Sandefjord.


– Vi i Arena bygger ikke arenaer, men prosjekterer og planlegger dem. Budskapet fra Moss var å få ned kostnadene – det har vi gjort, orienterte Terje Haugen fra Arena AS.


Se tegningene her:
Plan 1. etg, Plan 2.etg, Plan 3.etg,
Snitt 1, Snitt 2

Ny arena bygges uten kjeller. Tribunekapasitet i første byggetrinn blir 6000 seter under tak. Hovedtribune inneholder alle romprogramkrav som kreves av UEAF/NFF. Wang integreres som en del av den ene langsidetribunen og de får 1600 m2 til rådighet. På den andre langsiden blir det mulighet for inntil 2600 m2 i utleie til f.eks næringslivet. Mulig byggestart høsten 2009.


– Det er en gunstig periode å starte byggingen på. Priser på stål og byggemateriell er lave. Det er også stor iver etter å gå i gang med prosjekter. Derfor er dette en gunstig periode, sier Haugen.


Byggetiden er estimert til 12 måneder. I Sandefjord ble arenaen bygget på 11 måneder.Wang betyr 12 millioner i året for Moss by


Wang Toppidrett holdt også et innlegg under møtet. Der ble det klart at skolen legger igjen  12.7 millioner kroner i Moss hvert år (handel, leie av private og offentlige anlegg, etc). Kun 20% av elevmassen kommer opprinnelig fra Moss.
Planene om en ny arena har vært viktige i Wang sin satsning i Moss. Dersom byen mister Wang vil dermed også mye av den nevnte verdiskapningen forsvinne.


Knut Torbjørn Eggen viste frem sin fremtidsvisjon om Melløs-området. Det innebar en rekke små og store arenaer. Blant annet svømmehall, friidrettsarena, turnhall, håndballarena og parkanlegg.


– Moss kan være en av beste plassene til utvikling. Det ligger anlegg over alt. Her kan vi drive med bedriftsidrett, handicapidrett, skoleidrett, bredde og toppidrett. Et slik kompetansesenter som kan skapes her og når vi får trinnvis utbygging av området kan vi serve ca. 30 særidretter. 

– Så må en heller ikke glemme beliggenheten til Moss. Vi ligger rett ved fjorden, klimaet er bra, kommunikasjonsmulighetene er helt topp. Moss er en attraktiv by – for alt er her! Det er mye lønn i å bo i Østfold. Det er bra her. Hvorfor ikke utnytte det?, sa Knut Torbjørn Eggen.


Så får vi se om vi klarer å gjennomføre dette.
22. juni blir nok en D-dag for første steg i visjonen: 1. byggetrinn på Melløs Arena.