Praktscoringer løftet laget

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Alexander Forsberg: – Vi var klart best!

– Hvordan var det å få tillit fra start og samtidig score ditt første seriemål for sesongen?
– Det var kjempemoro, jeg starter litt dårlig. Men vi kommer tilbake for fullt i 2. omgang og får opp tempoet på spillet vårt, samtidig som vi produserer mange sjanser. Jeg synes at vi er klart best hele veien, men slurver litt til å begynne med.

– Du ble kåret til beste Mosse-spiller i dag av MA, kommentar til det?
– Det er alltid moro å kunne høre at man spiller bra, jeg prøver alltid å gjøre mitt beste på banen og for lagkameratene mine.

– Dere ligger under 1-2, men kommer sterkt tilbake og vinner overlegent 4-2 til slutt. Kommentar til det?
– Follo får en meget billig straffe, rett etter at vi gikk opp i ledelse etter et praktmål av «Mo». Dommeren nøler
faktisk litt selv før han dømmer straffe, etter at «Julle» var i en situasjon innenfor 16 meteren, men straffe var det uansett ikke i følge videobildene. Men vi kom sterkt tilbake og kontret dem i senk og vant fullt fortjent, avslutter den glade Østfoldingen.

John «Mo» Muiruri: – Håper på flere mål!

– Kommentar til din første scoring for Moss?
– Det var en meget bra følelse å score, og jeg håper at det er starten på noe bra for meg og for laget. Håper også at jeg kommer til å score flere mål for Moss i tiden som kommer. Som sagt en god følelse for meg i dag. Det tok sin tid før jeg fikk min første scoring, men jeg fikk da scoret i dag, avslutter vår kenyanske venn, som ellers gjorde en habil kamp.

Tommy Edvardsen: – Traff der den skulle!

– Gratulerer med nok et praktfullt frispark!
– Takk for det. Jeg sa til de andre på benken at jeg skulle score på frispark i dag hvis jeg kom innpå, og jeg kunne jo ikke skuffe dem, synes jeg.

– Følte du deg veldig sikker på å score på det frisparket?
– Ja, jeg følte i grunnen det. Keeperen sto såpass langt ute at jeg faktisk kunne velge hvor jeg skulle skyte ballen, og da traff den der den skulle, avslutter vår glade frispark-spesialist.

Tor Erik Moen: – Må innrømme at det var et fint mål

– Kommentar til nok en scoring?
– Jeg får en pasning fra Mikkel, en såkalt skråpasning, som jeg demper og skyter ifra ca. 25 meter.

– Det må jo være årets mål, Moen?
– He he, ja det var et fint mål må jeg innrømme.

– Du er på 6 scoringer foreløpig sammen med Hovel og Mikkel, blir det kamp om toppscorer-tittelen nå?
– Ja det er fjerde kamp på rad inkludert treningskampen mot FFK jeg scorer i, så det er blitt endel mål i det siste, ja. Men det kan jo være disse nye skoene mine som er grunnen til det da, avslutter en spøkefull trønder.

Knut Tørum: – Det meste stemte

– Den tredje på rad, hva er din analyse av kampen?
– Det var veldig deilig med en skikkelig bra 2 omgang, offensivt veldig bra. Fine mål og det meste stemte i dag. Riktignok kke hele tiden, men det stemte såpass mye at vi var klart bedre enn Follo og vant kampen fortjent. Vi får heller glemme litt av 1. omgangen sånn den ble, med dårlig tempo i angrepsspillet vårt.

– Men det var veldig sterkt av gutta å snu 1-2 i begynnelsen av 2. omgang, jeg tenkte da at dette kunne bli en lang omgang. Men så kom vi tilbake veldig kjapt og snudde det, og i dag er jeg veldig stolt av gutta.

Hva sa du til gutta i pausen, egentlig?
– Vi gikk igjennom litt av de endringene som vi ønsket å kunne gjøre ute på banen, vi ga litt skryt. Det var ikke noe drit-elendig 1. omgang, men vi var ikke helt der vi skulle. Så vi ”peppet” litt og sa at her er det bare å gå ut og sette opp enda mer tempo og gjøre det enklere for oss selv.


– I det øyeblikket vi ble kvikkere og enklere i det vi gjorde, blir Follo spillerne løpende mye i mellom. Og vi hadde tro på det de siste 45 minuttene hele veien ut, og hadde samtidig veldig fokus på å gjøre ting kvikt og enkelt. Da visste vi at Follo kom til å slite, og det stemte jo, resonnerer Tørum.
– Det er mye enklere og stå å si det enn å gå ut og virkelig gjøre det, så jeg synes gutta skal ha all honnør for det. Spesielt Alexander Forsberg i den perioden vi lå under, vant han masse baller, spilte fornuftig og scorte også et kanonmål. Jeg er veldig glad vi hadde ”Alex” på banen i dag!

– Hva med scoringen til Tommy Edvardsen, frisparket som gikk rett i mål?
– Han lovet jo at han skulle gjøre det, og det holdt han jo til de grader, skryter Tørum.

– Og praktscoringen Tor Erik? Årets mål, eller?
– Det kan fort bli årets mål, og han har jo ”den lysten” til å score mål. Han ser jo etter den muligheten ganske ofte, og i dag tok han godt vare på én.

– Hva med ”Mo” i dag?
– Han spilte kjempebra, men han var litt for lite involvert i 1. omgang, uten at det er hans ansvar alene. Han er veldig god utover i 2. omgangen, samtidig som han også scoret et mål. Vi får helt sikkert se flere mål av «Mo», avslutter en stolt og litt rørt trener Knut Tørum.