Per Morten mot sin første junior-tittel

Per Morten skal være med juniorlaget opp til Molde for å ta den første NM-tittelen for juniorer siden 1984. Det betyr at han må gi fra seg keeperplassen til Rino etter to sammenhengende kamper i buret. Men det tar han ikke så tungt, for detter er siste muligheten han har til å vinne noe som junior. For til neste år er han senior spiller.

Hvordan er det å skal spille juniorfinalen fremfor Tippeliga på søndag?
– Det er det samme for meg for de vil jeg skal spille, men en juniorfinale er spesielt det. Jeg står der hvor de setter meg. Nå er det jo bare tre kamper igjen av sesongen og juniorfinalen er jo et mål klubben har satt, så det er greit å være med der. Jeg har bare spilt de tre kampene på cupen, men det har godt bra det.
Du mangler en kamp på å bli juniormester. Du trenger fire og har tre nå.
– Gjør jeg det? Får satse på å ta det på søndag da. Får satse på å gjenta Rino sin bedrift i 3-0 seieren.
Har du vunnet noe tidligere?
– Nei, ikke med Fredrikstad og ikke med Greåker. Eneste nordisk mester med landslaget for U16. Ellers ble jeg kretsmester i sju fotball i Greåker da jeg var lilleguttspiller, men da var jeg utespiller. En bronse i interkretsen med Fredrikstad er det eneste jeg har på klubblag nivå som keeper.
Det spiller ingen rolle om det er finale eller Tippeligakamp for deg?
– Nei, for så vidt ikke. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste når jeg spiller. Jeg er ikke mer nervøs enn om det er en vanlig A-kamp.
Men et NM-gull hadde smakt godt?
– Det hadde det. Har ikke det fra før. Det er siste muligheten min, så jeg får ta vare på den. Er jo siste års junior i år, smiler han og ser frem til søndagens finale på Røkke-løkka.