– På rett plass til rett tid !

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Martin Thømt Jensen – debutant med nettkjenning

Du debuterte i Adeccoligaen for Moss, men ikke nok med det: Det ble det scoring på deg også. Hvordan vil du beskrive det?
– Ja, det kan ikke beskrives. Jeg var på rett plass til rett tid… hehe. Det kunne jo ha vært hvem som helst det, men ballen havnet jo akkurat der som jeg sto, så da var det bare å klinke til. Vi fikk ikke satt i gang så mye bak slik jeg liker å spille. Det ble mye langt i dag, men føler at det gikk helt greit. Jeg har nok mer å gå på selv personlig, men det var en bra kamp der hele laget jobbet for hverandre, forteller en stolt med god grunn, debutanten Martin Thømt Jensen (16) til mossfk.no.

Jonas Krogstad – med stang inn

Hvordan vil du kommentere den frekke stupheadingen din som resulterte i 2-0 scoringen?
– Det er vel Tommy som skyter ballen utfra høyresiden som samtidig gir et perfekt innlegg som jeg treffer veldig bra med pannebrasken, og som glir rett over hodet på Per Morten Kristiansen.

Hvordan synes du selv at det gikk i dag?
– Laget gjør en kjempejobb sammen. Vi får ikke spilt så mye vårt eget spill fordi Haugesund er gode. Vi spiller oss selv lave, noe som er Haugesunds fortjeneste. Men når det gjelder 2. omgang, så spiller vi veldig smart. Da ligger vi og venter på dem og kontrer. Jeg synes at vi vinner fortjent til tross for at de hadde en del fete sjanser før pausen, avslutter Jonas «Krokken» Krogstad.

Fredrik Sverstad Eriksen – debuterte for mossekråkene

Hvordan vil du beskrive kampen for din egen del?
– Jeg synes at det gikk ganske så bra, selv om jeg skled av og til. Jeg måtte av og til ut i strekk, men det var akkurat nok til å holde meg varm hele tiden. Det er deilig å få være med i kampen slik det utviklet seg.

Fungerte laget bra for å være sesongstart synes du?
– Jada, lagmessig spiller vi jo en bra kamp. Vi får ikke til det spillet vi helst vil spille. Men vi jobber og sliter hele veien og er ganske så kompakte og gode, noe som gjør det vanskelig å skape noe enorme store sjanser på oss, bortsett fra når vi sovner av i noen få sekunder. Men mesteparten av kampen synes jeg at vi spiller veldig bra kynisk og bra defensivt.p>

Hva synes du om den unge debutanten Thømt sin ilddåp her i dag?
– Han spilte slik som han har spilt i hele vinter han, stor ro og oversikt. Han må jo være født med hvilepuls, tenker jeg. Det er morsomt å spille med han. Får bare håpe at han fortsetter å utvikle seg videre, sånn som han er nå. Han kommer til å få mer kjøtt på beina etterhvert som han vokser, og det kommer til å gjøre han enda bedre enn han er i dag. Han har jo alt det andre, så det er ikke noe problem å spille med han i Adeccoligaen.

Hvor viktig er det for Moss å ta tre poeng i sesongens første seriekamp?
– Jeg hørte rykter at dette var første gang siden 1998 at Moss vant en åpningskamp, så det var jo klart på tide med en seier i starten. Det er alltid godt å komme ut bra med tabellen sånn sett å få en god følelse i spillergruppen, noe som også gjør det lettere på treningsfeltet. Du føler at nå er du i gang og har fått en god start, avslutter en ung, men rutinert keeper Eriksen.