Overraskende bra oppmøte av gjestespillere!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Jonny Pettersen er hovedtrener for Junior KM, og han uttalte følgende i forbindelse med treningen:

– Jeg er veldig imponert over et så utrolig godt oppmøte av spillere. Dette er oppstarten foran 2008-sesongen, og vi har åpen trening for dem i aldersgruppen 17-19 år som vil vise seg frem her hos oss. I dag er det totalt 32 spillere – en blanding av egne spillere og gjestespillere. Fra sist sesong er det kun 15 spillere igjen hos junior KM, men her i dag så er det sju guttespillere hvorav seks er fra klubbens egne rekker.

Det har jo vært en imponerende sterk høstsesong for gutta dine. Hvordan ser du tilbake på 2007-sesongen for deres del?
– Ja, det var en bra høst. Det som er litt sprøtt i denne sammenheng er at vi hadde en meget tung vårsesong hvor vi kun tok ett stakkars poeng. Høstsesongen ble helt motsatt – da var vi det nest beste laget. Dette har imponert både meg som trener og selvfølgelig gutta selv. Det ble scoret «smått utrolige» 74 mål av våre spillere i sesongen, og kun ett tap og en uavgjort i høst. Vår toppscorer Kristoffer Dimakis sto for 24 av målene – meget sterkt av unggutten, synes jeg.

Hvordan fungerer samarbeidet mellom Junior KM og Junior Elite (tidligere IK) når man betrakter nivåforskjellene disse imellom og med tanke på spillere som tar steget høyere opp?
– Det er veldig bra. Jeg og Jon Eirik «Jonne» Ødegaard har et flott samarbeid der vi diskuterer spillere som vi mener kan være modne for å gå et nivå høyere opp i systemet. Det hender ofte at jeg har spillere som kan være aktuelle for Junior Elite-laget vårt. Vi snakker også mye med toppspillerutvikler Joakim Mensen angående spillere og utvikling, samt at vi har trenerforum der vi setter fokus på å bygge opp de yngre spillerne slik at de kan komme opp på et høyere nivå.

– Hovedmålet med Junior KM er at dette skal være en utviklingsarena for å utvikle å klargjøre spillere til å ta steget videre til Elite-laget vårt, der de beste til en hver tid får innpass. Bare i løpet av denne sesongen har vi hatt fem spillere som har trent med Junior Elite og som spilte kampene for oss i Junior KM. Det jeg er glad for, er at det skjer utrolig mye positivt i hele klubben nå, både i yngres rekker og i senioravdelingen med planer om nytt og moderne stadionanlegg. Dette ser veldig bra ut, og det gleder både store og små!.

Hva er det spilleren må ha i seg for å kunne ta steget videre fra KM-nivå til Elite-nivå? Det må vel være visse krav til den enkelte?
– Ja, holdninger, fysikk, hurtighet, tåle mye trening, bidra sosialt, styrke og ferdigheter står i fokus for at disse talentene skal lykkes, avslutter en fornøyd Jonny Pettersen.