Overlegen seier mot serielederen

Tomålscorer Vegard Edelsteen var i ekstase etter kampslutt etter at han og lagkameratene endelig fikk tatt revansj etter 4-0 tapet borte mot nettopp Bærum i første serierunde. Superinnbytteren steppet inn for Martin Holmen som dessverre fikk en mindre skade på slutten av andre omgang. Han beskriver her sine to nettkjenninger ovenfor mossfk.no

– Den første scoringen kom etter en del klabb og babb foran boksen da ballen kom i retur. Jeg fikk vendt om i ren refleks og puttet den mellom stengene. Det var deilig å score 2-0 målet kort tid etter at andre omgang ble blåst i gang.

– Den siste scoringen da vi gikk opp i 3-0 ledelse scoret jeg på en corner med å heade ballen i fin bane og i mål, det var en luftduell som jeg vinner enkelt etter et bra innlegg fra høyre siden, forteller han stolt videre.

Du er for tiden toppscorer med 10 fulltreffere så langt etter halvspilt sesong Har du satt deg et mål når det gjelder antall scoringer denne sesongen?
– Ja, jeg har et håp om å score flere enn jeg gjorde i fjorårssesongen, altså mer enn 20 mål. Jeg må jo holde Martin Holmen bak meg når det gjelder antallet, fleiper Vegard.

Nå er dere faktisk et topplag, en flott tittel å ta med seg inn i ferien som nå starter for deres del?
– Ja, det er vi. Nå ligger vi på 2. plass på tabellen med kun tre poeng bak Bærum. Nå må vi bare holde oss stabile resten av sesongen, runder Vegard Edelsteen av.

Nå er det pause i interkretsserien frem til begynnelsen av august. I mellomtiden skal junior elitelaget reise sammen med sju andre lag fra Moss Fotballklubb for å delta i årets utgave av SCAW-CUP som arrangeres i Danmark i midten av juli mnd, der skal de måle krefter med diverse utenlandske klubblag.

KAMPFAKTA


Interkretsserien-2009, 14. runde:

Junior Elite: Moss – Bærum 3-0 (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 02.07.2009
Kl: 19.45

Målscorere:
1-0, Jacob Mjelde, str (39)
2-0, Vegard Edelsteen (56)
3-0, Vegard Edelsteen (60)

Startellever Moss:
Kristian Bjerke, Jørgen Skifterud, Niklas Heia (Anders Madsen), Jacob Mjelde, Anders Bjørkmann (Øystein Jacobsen), Kristoffer Skavås, Andreas Nygaard (Tuncay Øcalan), Are Larsen (Andreas Kjærnes), Martin Holmen (Vegard Edelsteen), Marius Alexandersen (Håkon Evensen), Aleksander Bachke.

Benken:
Kevin Duve, Andreas Kjærnes, Vegard Edelsteen, Håkon Evensen, Anders Madsen, Tuncay Øcalan, Øystein Jacobsen.

Startellever Bærum:
Riis, Jan(Birger), Lundemo, Truls, Gjendemsjø(Ludde), Stoian(SMS), Mahdi, Behncke(Abdir), Cornell(Daniel), Ulrik, Erblin.

Se og nyt tabellen ved å klikke på linken


HER KAN DERE LESE FULLT REFERAT FRA KAMPEN:

Junior interkrets vant nok en overbevisende seier mot serieleder Bærum torsdag kveld på Melløs kunstgress. Innbytter Vegar Edelsteen kom inn og scoret to mål på 5 minutter. Moss ledet 1-0 til pause etter at Jacob Mjelde, som forøvrig spilte sin siste kamp i MFK-drakta, scoret fra straffemerket.

Moss var til denne kampen meget revansjesugne etter å ha tapt 4-0 i årets første seirekamp mot nettopp Bærum. Laget fra «Kadda» er meget godt, og har levert gode resultater på rad og rekke i årets seire, slik at vi visste vi måtte opp mot vårt beste for å tukte serielederen. Moss åpnet kampen noe usikkert og uten å ha funnet optimal presshøyde og struktur.

Bærum skapte de første sjansene, men landslagskeeper Kristian Bjerke har en fantastisk dobbeltredning etter fem minutter etter at Bærums kantspiller kom seg lett forbi vår venstreback og la «45». Kristian reddet det første skuddet, og repeterte umiddelbart på skudd nummer to. Slike prestasjoner er typiske matchvinner-redninger, og blir svært viktige i kampen om tre poeng.

MFK tar etter hvert mer og mer overmatchen og får trykket Bærum bakover på banen. Sjansene kommer også, og særlig Martin Holmen har et par svære sjanser med blant annet et skudd i stolpen samt en kvalifisert redning av Bærums keeper.

Guttene er i første omgang svært flinke til å flytte beina, og Bærumspillerne får ikke tid til noe som helst. Både Kristoffer Skavås og Marius Alexandersen jobber hardt og godt, noe som gjør at vi vinner ball høyt oppe i banen.

Moss FK gikk til pause med 1-0 etter at Martin Holmen gjorde en meget god soloprestasjon hvor han først gikk opp i en duell på en lang ball, vant duellen og «nikket» den videre til seg selv før han utfordret Bærumbacken og med god fart og ferdighet kom seg akkurat foran sin oppasser. deretter blir Rørosingen felt og dommer peker, fra vårt ståsted, korrekt på straffemerket. Martin måtte senere byttes ut i pausen etter at smellen han fikk etter å ha blitt felt.

Kaptein for dagen, Jacob Mjelde, satt straffen hardt og godt nede i samme hjørnet som keeper gikk til.

I pausen blir vi enige om å fortsette vårt gode spill, og guttene virket meget tente på også vinne andre omgang.

Det gikk kun seks minutter før dagens andre ball måtte plukkes ut av Bærumsmålet. Innbytter Vegar Edelsteen er på riktig sted til riktig tid og setter inn 2-0 etter at vi har vært svært aggresive inne i boksen til Bærum.

Kun noen få minutter senere scoret Vegar nok et mål, og denne gang av flotteste merke. På et innlegg går Vegar høyt og setter inn en flott heading utagbart for Bærumkeeperen.

I starten andre omgang hadde MFK presset vi Bærum godt tilbake på banen, og de har nok med å få ballen unna.
MFK har flottet kombinasjoner og flytter beina godt. Strukturen er god og vi har rett og slett en bedre dag en Bærum
Det jevner seg litt utover i kampen, men likevel uten at det blir farlig bakover.

MFK fortsetter å skape sjanser, og særlig Marius Alexandersen har en stor en, men dessverre for oss går den utenfor fra svært skrå vinkel.
Det samme har Håkon Evensen, men her redder keeper flott.


Torsdagens kamp var imponerende av mosseguttene. Fra helt bakerst med Kristian Bjerke til topp med Holmen, Alexandersen, Holmen og Bachke var det meget trygt og stabilt. Guttene legger ned en kjempeinnsats i varmen. Vi opptrer som en enhet og spiller som et seniorlag. Det samme er det med innbytterne som kommer inn. Vegar Edelsteen satt inn to goaler, og leverte en søknad om at han ikke ønsker å starte kamper på benken. Guttespiller Anders Madsen kom inn på sentral midtbanen, og styrte den som han ikke skulle gjort annet i flere sesonger. Jørgen Skifterud spilte sin første kamp etter å ha kommet tilbake fra skade, og løser sin oppgave på høyreback på en glimrende måte med sin fart og rutine på dette nivået.

Moss vant torsdagens kamp meget fortjent, og kan ta sommerpause på andreplass på tabellen i landets beste juniorserie. Serieleder er fortsatt Bærum som har tre poeng mer enn Moss FK.

Guttene får nå noen velfortjente fridager hvor de kan nyte flotte sommerdager, og tenke på alt annet enn fotball.
Troppen og trenerteamet møtes om ikke lenge igjen hvor de starter oppkjøringen til årets Skaw cup i skagen.
Moss har havnet i gruppe med Aalborg, Hødd og Stavanger IF. Denne turneringen byr garantert på god matching, men vi er sikre på at med den selvtillitten vi reiser ned med gjør at vi skal kunne bite godt i fra oss.

Mvh
Jonne, Tore, Lars

PS: Jacob Mjelde spilte torsdag sin siste kamp i MFK-trøya etter at han valgte å takke nei til kontrakt med a-laget, og istedenfor velge militær og studier fremfor fotball. Gutten fra Jeløya har i flere år vært en av bærebjelkene på juniorlaget, og har vist meget gode holdninger både på og utenfor banen. Høydepunktet i MFK må være debuten i Adeccoligaen hjemme mot Skeid tidligere i år. Trenerteamet og Moss Fotballklubb ønsker lykke til med militæret, studier samt videre fotballkarriere, og vi håper og tror vi får se Jacob spille fotball på høyt nivå på et senere stadie i karrieren.SE BILDENE FRA KAMPEN HER:                                                         Alle foto: Alvin Holm