Overbevisende i perioder

Tekst: Hege Nilsen, mossfk.no
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Åpningsminuttene i sola på Melløs kunne ikke gått stort bedre for Moss FK i dagens treningskamp mot Follo. Kællane viste at de er sultne på en etterlengtet seier og serverte flott pasningsspill i laget. MFK har fått nye drakter, som kanskje hjalp dem på vei til seieren?

«Ballet» åpner med at Christian Michelsen finner hodet til Tommy Edvardsen, som elegant heder videre til Steffen Nystrøm. Nystrøm setter fart, løper fra to Follo- spillere og er alene med keeper. Dessverre står keeper i veien, og
det ble med sjansen etter det tredje minuttet. Etter fire minutter skyter Tommy Edvardsen utenfor, og minuttet etter skyter John «Mo» Muiruri ballen knallhardt over nettet.

Moss er overlegent best og leker med Follo som ligger båkpå i hele kampen. Mosselaget produserer mange sjanser, og viser fint samarbeid i forsvar hvor Fabien Vidalon tok over for Tom Reidar Haraldsen i 1. omgang.

Etter 9 minutter viser Moss klassespill foran mål, men det ender bare med en corner som settes utenfor.


Kampen utspilte seg hovedsakelig på Follos banehalvdel i denne fasen, uten at det gav uttelling til Moss.

Etter 12 minutter får vi et frispark som settes over, og få sekunder etterpå spiller Lars Herbert Nordgård til Jon Andrè Fredriksen, som gjorde en meget bra omgang. Jon Andrè finner Muiruri oppe i feltet, ballen sparkes videre til Fabien Vidalon som skyter, men keeper redder nok en gang.

Moss hadde mange skudd på mål i 1. omgang, til glede for ca 200 tilskuere som fikk se hva Moss var gode for i dagens oppgjør på kunstgresset. De
gulsorte samarbeidet bra.

Midtveis i omgangen skaper vi færre sjanser, men er fortsatt overlegne i spill. Follo får frispark i det 29. minutt, men ballen sparkes rett i mossemuren, som medfører en retur og nok et skudd på mål.

1. omgang avsluttes med et kanonskudd av Vidar Martinsen fra midtbanen, men heller ikke denne gang vil ballen i mål. MFK går i garderoben med stillingen 0-0.


I 2. omgang gjør Geir Bakke noe vi ikke helt har sett før. Han bytter ut hele laget, med unntak av èn mann – Vidar Martinsen.
Det «nye» laget produserer sjanser, men ikke i like stor grad som i første omgang. Gutta er tøffere i duellene og tør å gi på litt mer. Morten Jacobsen fikk seg en liten smell i hodet, men det gikk fort over. 2. omgang starter slik 1. omgang sluttet, med få sjanser og bra spill. Alexander Forsberg har en stor sjanse etter 52 minutter på en pasning fra Tor Erik Moen.

Etter 60 minutter putter endelig Knut Hovel Heiaas ballen i mål etter en retur, og Moss leder velfortjent 1-0.

65 minutter er spilt da Tor Erik Moen får et gult kort. I løpet av ti minutter skaffer han seg dagens andre gule, og blir sendt av banen med rødt
kort. Ved denne hendelsen får Follo frispark, men settes utenfor målet til Joachim Heier.


Moss fortsetter spillet med 10 mann, og Follo begynner å presse. Kællane faller litt de siste ti spilleminuttene, men klarer å holde på ledelsen ut
kampen. Den ender 1-0 til Moss, men kunne fort blitt en målfest i likhet med det vi så på Melløs sist lagene møttes. Da vant Mossekråkene 4-2.

Vidar Martinsen gjorde seg bemerket i forsvar, mens Jon Andre Fredriksen kjempet strålende på midten. De nye, unge spillerne som kom inn i 2. omgang viste at de har teknikken inne og at de har ambisjoner både for seg selv og for MFK.