Opprykk også for jr.laget

Det var ikke bare MFK sitt A-lag som kunne feire opprykk i 2017-sesongen. MFK jr. rykket nemlig opp til Østfolds nest øverste nivå for juniorlag. 

 

Etter en vårsesong hvor laget havnet på 5. plass av totalt elleve lag, var opprykket til 1. divisjon allerede et faktum. Men juniorlaget la seg ikke på latsiden, og jobbet hardt gjennom hele høsten for å videreutvikle seg som lag og som enkeltspillere. På høsten møtte MFK de fem andre lagene som var klare for a-sluttspill. Våre juniorer scoret hele 44 mål på fem kamper, og kunne dermed feire seier i a-sluttspillet. 

 

Juniorlaget deltok også på to turneringer i løpet av 2017. Påsken ble tilbragt i Gøteborg, hvor guttene kunne feire en bronsemedalje etter å ha slått Hammarby i en jevn batalje. Noen måneder senere var laget tilbake i Gøteborg, denne gangen for å delta på Gothia Cup. En meget flott opplevelse sosialt, og turen så ut til å vekke til liv en enda større fotballinteresse hos våre unge og håpefulle. Laget ble dessverre tidlig slått ut av b-sluttspillet, men seieren over Sprint 2 kunne sies å være et klart høydepunkt.  

 

To juniorspillere fikk gleden av å debutere for klubbens A-lag i sesongens siste kamp. I tillegg fikk mange av våre junior- og guttespillere rikelig med spilletid for rekruttlaget i årets 4. divisjon. Dessverre rykket som kjent rekruttlaget ned, men både 5. divisjon for herrer, og 1. divisjon for juniorer, vil være en god utviklingsarena i 2018.

 

Foran 2018-sesongen har trenerteamet gleden av å ønske klubbens spillere født i 01 velkommen til juniorfotballen. Vi kjenner godt til mange av disse guttene fra før av, og vi nå ser fram til å videreutvikle spillerne etter at Kjell Ove Henriksen og flere har gjort en strålende jobb med disse over mange år. Vi må også gi velfortjent honnør til våre spillere født i 99 og 00, for mange av disse har hatt en meget god utvikling de siste to sesongene. Nå er 01,00 og 99 samlet, og vi har allerede hatt noen gode treningsøkter som lover godt med tanke på neste sesong.

 

Vi gleder oss stort til 2018-sesongen hvor vi blant annet igjen kan se fram til å delta på Gothia Cup. Ikke minst ser vi fram til å fortsette utviklingen av enkeltspillere med det mål at flest mulig til slutt skal bli gode nok til å gå ut på gressmatta på Melløs og spille for klubbens A-lag.

 

 

Kjetil, André og Ernst