Oppløftende opplevelse for MFK

Oppløftende opplevelse for MFK

(Moss FK-Kongsvinger 1-2) Det startet så meget bra da Tim Reinback headet MFK i føringen, men så slo gjestene tilbake og sikret seg videre avansement i cupen.

Kongsvinger var naturligvis favoritter, ettersom de til daglig spiller på et nivå over Moss Fotballklubb. Men det var ikke synlig under onsdagens cupmatch på stadion. Et heltent mosselag rystet faktisk gjestene da Tim Reinback headet inn 1-0 på vakkert vis etter 26 minutter. Men like før pause fant Kongsvinger rom bak MFK-forsvaret og alene med MFK-keeper Evan Alexandrow-Ridley var Markus Aanesland sikker og satte ballen i mål. Det sto dermed 1-1 til pause.

Etter hvilen fortsatte mye av det samme spillet, hvor begge lag trillet mye ball. Det var jevnspilt, men etter timen spilt sørget Martin Vinjor for ledelse til Kongsvinger. Vertene ga ikke opp og var nære utligning ved et par anledninger. Men det ville seg ikke og det endte dermed med en knepen Kongsvinger-seier.

Se kampfakta her.

– Hvis dette er standarden som vi kan levere, må vi holde det slik i de neste kampene. Da vil ting gå bra for dette laget, for vi lyktes med mye, bortsett fra resultatet, sa hovedtrener Marijo Jovic etter kampen.

Han var naturligvis fornøyd med mye av det hans mannskap presterte på eget gress i cupens 2. runde.

– Vi har en ny kamp foran oss nå (borte mot Hødd) og det blir interessant om vi klarer å gjenskape dagens prestasjon, fortsatte han.

Søndag er det kamp mot Hødd på bortebane. Det blir en ny, krevende test i 2. divisjon. Uken etter, altså 1. juni, er det duket for lokalderby mot Fredrikstad på Melløs. Det kommer til å bli en skikkelig folkefest.

 

Foto: Martin Myklebust