– Ønsker MFK lykke til i klatringen mot toppen i norsk fotball

Hva er status med Kråkerøy IL som klubb pr. oktober 2017?
– Kråkerøy er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong noensinne resultatmessig for A, B og juniorlag. Bak disse lagene har vi lag i Østfoldtoppen på stort sett alle nivåer, noe som var helt utenkelig for ikke så altfor lenge siden. Det jobbes godt i klubben, både hos seniorlagene og i de yngre lagene. Klubben har i de senere årene trukket til seg mange kompetente trenere og ledere og er i stadig utvikling. På anleggsiden henger vi litt etter, men til året starter bygging av ny kunstgress bane og eksisterende bane byttes ut i 2019. Det er helt essensielt om klubben skal vokse og utvikle seg videre.

Hvilke forventninger har/hadde du på vegne av Kråkerøy IL til årets sesong?
– Vi hadde ambisjoner om å etablere oss i Regionsligaen, og nå første runde i cupen. Vi hadde et eventyr i cupen, ved først å slå ut storebror FFK på deres egen stadion. Før vi røk på straffesparkkonkurranse mot Vålerenga etter å ha hentet opp en 2-0 ledelse til VIF ved pause. I serien har vi vært stort sett på øvre halvdel hele sesongen og har fortsatt mulighet til å bli nummer fire. Det ville vært en fantastisk avslutning på sesongen om vi klarte det.

Hvilke ambisjoner/mål har Kråkerøy IL i et lengre perspektiv?
– Klubben ønsker å være Fredrikstads nest beste klubb. Det skal vi være ved å utvikle gode spillere, som på sikt skal forsørge vårt A-lag med egenproduserte spillere, samtidig som vi ønsker å være en attraktiv klubb for øvrige lokale fotballspillere som ønsker et sportslig godt miljø med muligheter for å utvikle seg. Vi ser ikke på Postnord-ligaen som realistisk pr. nå, men vi vet at det er mulig på sikt om vi bygger sten på sten.

Hvor mange Kråkerøy IL supportere er det lov til å håpe på følger laget til Melløs lørdag?
– Vi har en trofast gjeng som veldig ofte reiser med oss på kamper, men det blir ikke nødvendig for dere å åpne flere telleapparater 🙂

Tar Kråkerøy 4. plassen i vår avdeling?
– Vi går selvsagt for det. Da må vi vinne minimum en av de to siste. Hjemmekampen vår mot Moss sa meg vel at det Ørn som vi har størst sjanse mot.

 Helt på tampen, en liten hilsen til Moss FK i anledning opprykket?
– Moss har gjort en veldig god sesong og har aldri vært truet. Det er et godt lag som fikk den nødvendige tryggheten inn med noen gode signeringer rett før seriestart. Ole Martin og det øvrige trenerteamet har vært profesjonelle hele veien og unngått for mange feilskjær. Det kan man fort kan gå på i denne divisjonen om man ikke har rett fokus. Vi ønsker MFK lykke til i klatringen mot toppen i norsk fotball, og går det som mange tror, er dere kanskje tilbake på Fredrikstad stadion til neste år allerede. Da er det Fredrikstad som kan være motstander. Vi gratulerer alle involverte i MFK og håper dere nyter de herlige opplevelsene et opprykk gir.

MFK ønsker hovedtrener Jan Hermansen og Kråkerøy IL velkommen til Melløs!