Ole Jørgen Henæs (37) ny daglig leder

Tekst: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Navn: Ole Jørgen Henæs
Alder: 37
Sivil status: Gift
Barn: 3
Utdanning: Sjøkrigsskolen (fysikk og elektronikk)
Karriere: 10 år som befal i Sjøforsvaret og
sivile stillinger innen maritimt
Yrke: Daglig leder

Ole Jørgen er født og oppvokst i Moss og har fått MFK inn med morsmelka, antar vi. Faren med navn Per Henæs bør lyde kjent for mossinger som var på Melløs i syttiårene. Onkel Hans Jacob og far trente Moss FK mer eller mindre et helt tiår fra 1970.

Men det nye blad Henæs står meget godt på egne ben og har klare tanker om hvordan han skal angripe hverdagen fra klubbhuset. Mest av alt er han ydmyk og inviterer supporterne og byen til samarbeid.

– Jeg velger aldri minste motstands vei, bedyrer Henæs, når vi spør ham om hvorfor han søkte seg til en så utsatt posisjon. – Utfordringen er svær, men også spennende. Han har ledet det «frivillige» markedsteamet i klubben og brenner for samarbeidet med de livsviktige sponsorene. Dermed ser han det som naturlig også å videreutvikle konsepter rundt kamparrangementene. Og sist og ikke minst – sørge for at MFK igjen ligger høyt i folks bevissthet i Moss by. – Klubbens kommunikasjon med byens befolkningen står høyt på min liste over forbedringspunkter, poengterer Henæs.

Men noen spesiell programerklæring vil han likevel ikke komme med:
– Først og fremst skal jeg jobbe i team med Geir Syvertsen, Frode Andresen og andre på huset. Jeg ser det som avgjørende at vi får på plass strukturer og en form vi i fellesskap kan leve med. Samtidig skal jeg rapportere til styret og sette saker fra dette ut i livet slik en daglig leder er satt til å gjøre.

Og hvordan ser så Henæs på seg selv?
– Folk skal slippe å lure på hva jeg mener om ting! Jeg er en utadvendt fyr, men klar på hva jeg vil. Jeg ser de myke verdiene oppe i dette, og viktigheten av samarbeidet med de mange frivillige og ikke minst Kråkevingen. Stor honnør til alle dem som stiller opp uten en krone i motytelse! Jeg vil øke fokuset på disse gruppene som bidrar til at Moss Fotballklubb blir satt på kartet,
lover Henæs.

Ole Jørgen Henæs blir å treffe på klubbhuset fra 1. januar neste år. Vi gjetter på at døra hans alltid står åpen…